Jelenleg a St. Etienne csapata az, amelyik az egyik sereghajtó szerepét tölti be, a másik csapat pedig a Metz. Mindketten 12-12 ponttal állnak, de olyan sűrün követik egymást a csapatok, hogy egy-egy győzelemmel akár négy vagy öt helyet is lehet ugorni.

Nincs nagy különbség a két csapat között, a hazaiak a tizennegyedik, míg a vendégek a huszadik helyennállnak. Hét pont van közöttük, de három fordulóval ezelőtt még csak egy pont volt. Ennyit számít két jó meccs. Igaz, a vendégek 2-6-9-es mérlege és 17-37-es gólaránnya a leggyengébb, de két győzelemmel bármikor ugorhatnak ők is. Főleg ha azt nézem, hogy gyakorlatilag őszre letudták az összes nagycsapatot és már csak olyan mérkőzésük van, akik ellen azért lehet keresnivalójuk. Olyen ez a ma esti is.

A Reims két győzelem után újra kikapott és nem lélegezhet fel egy kicsit sem. Az Angers után most az utolsó helyezett jön, itt az esély a javításra. Olyan ellenfél ellen találkoznak, akik hazai pályán is képesek öt gólt kapni, illetve idén majdnem mindenki ellen kaptak legalább kettőt. Sokat kap a St. Etienne, viszont a Reims nem rúg annyit, hogy 100%-os legyen a tipp.

Egymás elleni mérkőzéseiket mostanában vagy a Reims győzelem vagy a döntetlen jellemezte, de még így is csak 2-6-6 a mérleg 2012 óta.

Azt gondolom, hogy jelenleg jobbak a hazaiak és ha szerencsésen is, de behúzhatják ezt a meccset. Legalább két hazai gólt várok, mert tényleg gyenge a vendégek védelme. Azt gondolom, hogy az a két gól akár még elég is lehet arra, hogy megszerezze újabb győzelmét a Reims és kicsit ellépjen a tabella alsó felén tanyázó együttesektől.

Reims - Saint-Étienne: Reims által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp