Mivel az idei esztendő utolsó fordulóját bonyolítják a magyar másodosztályban, ami a tavaszi első forduló is egyben, egy tipp erejéig érdemes ide is bekopogtatnunk. Az igazság az, hogy a Merkantil Bank Liga kiszámíthatatlansága miatt mindenféleképpen egy olyan csapattal szerettem volna foglalkozni, aki ebben a bizonytalanságba tud egy kis állandóságot vinni. Így esett a választásom az egyik élcsapatra, a DVTK-ra, de aki ismer az tudja, hogy egy kis csavart azért vittem a Csákvár elleni találkozójukra hozott tippembe.

Ha valakik sajnálják, hogy véget ér a szezon azok pont a diósgyőriek. A kezdeti botladozások ellenére a szezon második felére nagyon elkapta a fonalat Kondás Elemér együttese. Eli megtalálta azt a taktikát és azt a játékrendszert, amiben a leghatékonyabbak tudnak lenni a piros-fehérek és a játékosaiban remek partnerekre talált ennek a kivitelezéséhez. Mélyebb szakmai elemzésbe nem mennék bele, mert úgysem értek hozzá, de azt egy laikus is láthatja, hogy például hazai környezetben már két hónapja nem veszítettek pontot. Mi több, kapott gól nélkül tükörsimán hozzák ezeket a találkozókat úgy, hogy már az első félidőket is "megnyomják" Horváth Zoltánék. A Könyves, Horváth, Molnár G. háromszög nem csak tetszetősen, de eredményesen is játszik, ennek köszönhető, hogy az esetek döntő többségében már félidőre jelentős előnyre tesznek szert a "Vasgyáriak". Mivel a bevezetőben is kihangsúlyoztam, hogy ez az utolsó idei hazai meccse a "Dió"-nak, így a győzelem megszerzése mellett minden bizonnyal rámennek lelkes közönségük maximális kiszolgálására is.

Ehhez a Csákvár akár jó partner is lehet a maga kiszámíthatatlan játékával. Négy forduló óta veretlenek ugyan Mónos Tamás fiai, de a rengeteg döntetlenjükkel ebben a 3 pontos rendszerben nem nagyon tudnak vele haladni. A Soroksár elleni hazai győzelmük után Mónos azt találta nyilatkozni, hogy végre egy olyan csapattal találkoztak akik felvállalták ellenük a bátor támadójátékot. Nos, kedves Tamás ezúton tájékoztatlak, hogy most is egy ilyen csapattal találkoztok, 'oszt nehogy egy nagy pofon legyen a vége a nagy örömködésnek.

Kondás Elemért ismerem annyira, hogy a jól bevált gyakorlaton nem nagyon változtat. Ezért egy első pillanattól támadólag fellépő hazai csapatra számíthatunk esetükben. Viszont vendégoldalról is várhatunk egy-két veszélyes kontrát már akár a meccs elején is, tehát összejöhet az általam várt 2 gól az első félidőben.

Diósgyőri VTK - Csákvár TK: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp