Az utolsó lehetőség, hogy a csapatok játszanak egy jót. Puerto rico és Kazahsztán meccsét én rendre az Elnöki Kupa meccsei között keresem reflexből, annyira outsider csapatok, aztán mikor nem találom jövök rá, hogy hoHÓÓ, há' ezek továbbjutottak. AZ IHF feldúsított mezőnye, a sorsolás eredménye, hogy létrejöttek olyan csoportok is, mint a 'magyar' csoport, ahol csupa európai együttes volt, és olyan is, ahol egész egzotikus válogatottak együtt szerepelhettek, így juthatott tovább Kazahsztán és Puerto Rico.

Puerto Rico valami -70-en felüli gólkülönbséggel abszolválta a továbbjutást.

Lényeg a lényeg, itt vannak a 2. szakaszban, és veretik magukat bucira. Viszont az 100%, hogy a 2. csoportkörben is lesz egy meccs, ahol reális győzelmi esély van. Ez az.

Kazahsztán a hollandok ellen talán energiát spórolt és 61-15 (!!!) arányban kapott ki. Percenként kapta a dugót a kazah csapat, nem aprózta el. De én nagyon becsülöm bennük, hogy ez sem nagyon érdekli őket, játszani jöttek, gólokat dobálni, aztán hogy 55-61 között kapnak néha, hát Istenem...

Puerto Rico sem a kemény védekezéséről híres. Inkább előre szeret játszani, és azért amikor kevésbé acélos az ellenfél védekezése, tud mutatni extra dolgokat is. Egész komoly dinamikájú támadásaik vannak, lehet látni a koncepciót, a figurákat, a mozgásokat, hogy mit is akarnak. Néha összejön, néha turnover lesz belőle, de becsülettel tolják neki. Tolni fogják most is, mert a kazah védekezés tényleg súlytalan, nagy lyukak vannak a falban, amit bátran lehet támadni. Ezt Ceballosék élvezni fogják, mert a kazah lányok nem fognak úgy zárni, mint zártak a skandináv csapatok.

Szóval bár biztos sok hiba lesz a játékban, én nagy tempóra számítok, és arra, hogy a nagyobb frekvencia miatt a hibák ellenére is jönnek majd a gólok, úgy percenként legalább egy. Amikor a puerto ricóiak 2015-ben kijutottak, 30-27-re nyertek Kazahsztán ellen. Valami hasonlóra számítok most is.

Puerto Rico (n) - Kazahsztán nők: Gólok száma - Felett/alatt tipp