A 17. forduló zárómeccsét az olasz élvonalban Rómában a Stadio Olimpicóban tartják meg, ahol a római farkasok az AS Roma a Speziát fogadja vendégül.

a Jose Mourinho dirigálta fővárosiak az utóbbi időben gyengébben muzsikálnak és egyszerre kontrasztos képet mutatnak. Az Európa Konferencia Ligából úgy is játszi könnyedséggel jutottak tovább, hogy a Bodö Glimt méretes 1-6 -os zakót is mért rájuk, de a Zoriya Luhanszk és a CSZKA Szófia teljesen már polcot képvisel az európai kupaporondon, így simán meglett a tavaszi életben maradás.

Ám azt látni kell ez a Róma ezer sebből vérzik, nincs meg a korábbi években mutatott magabiztosság, az éppen kifutó hátsó alakzatot, könnyen zavarba lehet hozni.

A Spezia Motta vezetésével a kiesés ellen menekül, legutóbb odahaza a Sassuoloval játszottak egy intenzív bajnokin 2-2 -t. Az előre játékban benne van a kreativitás, ami egy bátrabb fellépéssel Rómában is eredményre vezethet, pláne akkor, ha azt nézzük, hogy az utolsó AS Roma elleni fellépések sikeresen zárultak góltermést tekintve, májusban Speziában 2-2, előtte pedig itt a fővárosban ez év január 23 -án 4-3 -as Roma siker született előtte négy nappal a Coppa TItalia keretein belül 3-0 -ás Spezia demoralizálás Rómában.

Tehát megállapítható a Speziának megy a Róma ellen, a mostani farkasokat nézve pedig most is bőven lesz lehetőség a gólszerzésre, ez a Mourinhos Roma nagyon szellős, a mai meccs nem védekezés sikerességéről fog szólni, itt is beleszaladhatnak egy-pár pofonba a felek.

A Rómánál pedig előre játékban bizonyíthat az üzbég Shomurodov valamint Mikhtaryan és Tammy Abraham. Tippem több gólos ütközet, a kérdés, hogy kifelé billen a mérleg nyelve. 2-1-t vagy 1-2 -t várok.

Roma - Spezia: Gólok száma - Felett/alatt tipp