Igazából szimplán csak a hazai pálya az, ami a Bielefeld mellett szólhat, semmi más. A vendég Bochum hatszor annyi mérkőzést nyert, dupla annyi pontot szerzett és hattal többet rúgott. Ennek ellenére a hazai Bielefeld az, akik esélyesebbek a mérkőzés megnyerésére, mert a vendégek otthonuktól távol nagyon gyengék. Így a szorzó inkább azt mutatja, hogy a Bochum hogyan szerepel idegenben, mint a Bielefeld otthon.

A szezon elején, illetve az első kupamérkőzés után azt gondoltam, hogy ez az Arminia sokra lesz hívatott ebben a szezonban (kb. oda vártam őket, ahol most a Bochum van). Ennek ellenére csalódás csalódás hátán, ráadásul szinte biztosra vehető, hogy a csapat kiesik a szezon végén, méghozzá a Fürthtel karöltve. Érdekes egyébként, hogy a Bayern nagyon nehezen tudta csak legyűrni a kiesőhelyen álló csapatot, csak a hajrában szerezték meg a győztes gólt. Nem annyira rossz csapat, igazából a legnagyobb probléma az impotens támadójáték. Eredményesebb játékkal sokkal előrébb lennének, mert a védelemmel nincs sok gond.

A Bochum csapata jelenleg a középmezőnyben helyezkedik el, viszont idegenben borzasztó formában játszik. Mégis azt gondolom, hogy a hétvégi, Dortmund elleni pontszerzés adott akkora pluszt a csapatnak, hogy ma legyőzzék a tizenhetedik Bielefeldet.

Nagyon nehéz megmondani, hogy mi lesz a mérkőzés vége, amilyen formám van idén, simán lehet vagy 5-0 a hazaiaknak. Én mégis azt gondolom, hogy a Bochum fog tudni legalább két gólt a mérkőzésen, még akkor is, ha a legutóbbi tizenkét mérkőzésükön ezt csak kétszer tették meg. Egyszer pont legutóbb, az Augsburg ellen. A Bielefeld október óta ötből négy alkalommal kapott legalább kettőt, ők legutóbb a Köln ellen úszták meg. Érdekes mérkőzés lesz, remélhetőleg Novothny Soma is pályára léphet újra a Bochum színeiben.

Arminia Bielefeld - VfL Bochum: VfL Bochum által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp