Erről az Elnöki Kupáról egy közmondás jut eszembe: "Vakok közt félszemű a király". Mert hogy ennek mi az értelme, azt nem tudom, talán annyi benne a logika, mint a 32 csapatos világbajnokságnak.

Angola azért nem annyira kutyaütő csapat, mint mondjuk egy Üzbegisztán, a 2021-es Afrika-bajnokságot megnyerve kvalifikálták magukat a spanyolországi vb-re, amit címvédőként veretlenül húztak be, gyakorlatilag egy Afrika Norvégiája lehet ott, ami a kézit illeti. A top európai válogatottakkal azért még nem tudja felvenni a versenyt, (az alsóházzal viszont igen) a franciák és a montik is simán verték őket, viszont a szlovénokkal azért húztak egy remit, de ez csak az Elnöki kupához volt elég. Itt viszont meg kiemelkednek (kb olyan mint az NB1 és NB2 közötti szakadék), egyre több góllal vertek mindenkit. Kamerun 35-öt, Irán 41-et, Üzbegisztán pedig 52 gólt kapott, ami biztosan házi rekord, de talán afrikai is. Ebben a csoportban Kassoma volt a nyerőember, a Rapid Bukarest játékosa 6-8 gólokkal iratkozott fel a góllövőlistára. Ami külön öröm, így nézőknek, hogy egyáltalán nem játszanak görcsösen, élvezik a játékot.

A szlovákok nem egy kézilabda nemzet, idén szabadkártyával jutottak ki a vb-re, és egyetlen európai csapatként az Elnöki kupába estek északi szomszédaink. És még itt is szenvedtek, Tunézia és Paraguay sem volt tükörsima meccs, Kína ugye visszalépett, így nyerték meg a II-es jelű csoportot.

Angola már hozzá szokott Afrikában egy döntő légköréhez, még ha ez az alsóházban is van, ellentétben a szlovákokkal, akik tényleg csak a leggyengébb európaiakat tudják megverni. Nálam ez afrikai siker lesz, és ilyen magabiztos játékkal, amit az elmúlt meccseken toltak, a 30-as határt inkább felülről érintik majd.

Angola (n) - Szlovákia (n): Angola (n) által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp