A Francia Kupa legjobb 32-es mezőnye egy első- és egy másodosztályú csapat ütközetével indul. Ha ezt a szezont nézzük, akkor egyértelmű számunkra, hogy melyik csapataz, amelyik nyerhet, hiszen a két csapat között nagy különbség van jelenleg.

A Valenciennes csapata jelenleg épphogy bentmaradó helyen áll a Ligue 2-ban, ami a francia második vonal. Ott tizenhetedik a húsz csapatos bajnokságban, egy pont előnye van a már playoff-helyen álló Bastia csapatával szemben. Keveset rúgnak, és azért elég sokat kapnak, a gólarányuk 14-26 a francia másodosztályban. Ezzel szemben a Strasbourg az elsőosztályban hetedik, azaz harmic hely van jelenleg a két együttes között. A Strasbourg jelenleg előzi a Lille-t, Lyont, vagy a Monacot, tehát nem rosszak idén, sőt.

A Valenciennes hazai pályán több alkalommal is kapott legalább két gólt, még a kiesőhelyen álló Dunkerque is rúgott nekik hármat odahaza. Képzeljük akkor el, hogy mit tehet vele egy jó formában lévő Strasbourg. Szerintem a két vendég gól minimum meglehet, de nem kizárt a három vagy négy sem. A Nice, a Nantes és a PSG is kapott legalább két gólt a Strasbourgtól idegenben, de hazai pályán ötöt gurított a Bordeaux-nak és a Saint Etienne-nek, vagy a Lorientnek négyet. Jó a támadójátékuk nagyon, a második legtöbb gólt rúgták az élvonalban.

Nemcsak osztálykülönbség van a két csapat között, de a minőségbeli különbség is igen nagy. 4,5-szer értékesebb a vendég együttes és a formája is sokkal jobb. Nem hinném, hogy gondot okozna a Strasbourg csapatának az, hogy legalább két gólt szerezzen egy gyenge Valenciennes ellen. Inkább mondanám azt, hogy rúgnak hármat-négyet, minthogy megszenvedjenek aktuális ellenfelükkel.

Valenciennes - Strasbourg: Strasbourg által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp