A tizenhatodik helyen álló Augsburg látogat a sereghajtó Fürth csapatához. Szinte borítékolható így féltávnál, hogy a Greuther Fürth csapata lesz az egyik, amelyik biztosan búcsúzik a Bundesligától, a nagy kérdés az, hogy melyik lesz a másik együttes.

Nagy a tömörülés hátul a kiesőhelyek felett. A rájátszást érő hely és a kiesőhely között egy pont a különbség, de a tizenegyedik Bochum és a tizenhatodik Augsburg között mindössze három pont a különbség. Nagyot lehet ugrani egy győzelemmel és esni is, egy esetleges vereséggel. A forduló végére tovább sűrűsödhet a mezőny hátsó fele, izgalmas tavaszi szezon elébe nézhetünk.

A Fürth a német Bundesliga leggyengébb szezonkezdetét produkálja, és ki tudja még, hogy hol van a vége. Az biztos, hogy nem elsőosztályú szint a csapat, a keret összetétele és a mutatott játék is ezt mutatja.

Idén nyáron a két csapatnak beterveztek egy felkészülési mérkőzést egymás ellen, de elhalasztották azt. Most 2015 után játszanak egymás ellen, és azt gondolom, hogy a szorzók ellenére ez egy igen könnyű mérkőzés is lehet a vendégek számára.

Ugyan mind a négy pontját odahaza szerezte a Fürth, egyetlen győzelmét épp legutóbb szerezték az Union Berlin ellen. Lehet elindulnak idővel felfelé, de ahhoz javulniuk kell idegenben is.

Nem érzem azt, hogy ezen a mérkőzésen ne kapna két gólt az Augsburg ellen a Fürth, bár az is igaz, hogy mindössze egy alkalommal tudott két gólt szerezni bajnokin az Augsburg idegenben, pont legutóbb a Köln ellen. Egy 0-2 vagy 0-3 a tippem, mert kicsit tartok egy esetleges 2-2-es döntetlentől is, de ezek szimplán megérzés tippek. A rúgott gólok viszont nem, mert tartom annyival jobb csapatnak az Augsburgot, hogy legalább kettőt rúgjanak idegenben is a Fürthnek.

Greuther Fürth - FC Augsburg: FC Augsburg által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp