A Zalaegerszegi TE - Újpest FC összecsapással búcsúzik a 2021-es esztendőtől a honi labdarúgó társadalom. Soha rosszabb párosítást zárásnak, hisz az előjelek alapján mind a két oldalon kőkemény összecsapásra számítanak és reméljük, hogy tesznek is érte a felek, hogy az legyen. A ZTE FC a forduló előtt a hetedik helyen tanyázott az eddig szerzett 20 pontjával, míg az Újpest a 10. helyet birtokolja a maga 17 egységével. Az már a tegnapi eredmények után biztossá vált, hogy mind a ketten a képzeletbeli kiesést jelentő vonal felett telelhetnek, tehát efelől nem kell aggódnia egyik félnek sem. Viszont egy esetleges győzelemmel még az is előfordulhat, hogy több pozíciót is javíthatnak a táblázaton.

Emiatt várom én azt, hogy mind a kékek, mind a lilák apait-anyait beleadnak még utoljára ebbe az összecsapásba és utána kezdődhet a feltöltődés időszaka. Ugyanakkor amellett se menjünk el szó nélkül, hogy mind a két csapat játékában van hiba bőven - főleg védekezés terén -, ezért egymás hibáiból élve egy gólokban gazdag találkozóra számíthatunk itt.

Megmondom őszintén, amikor október utolsó napján Kisvárdán láttam a zalaiakat (5:0), nem gondoltam volna, hogy Waltner Róbert a ZTE kispadján fogyaszthatja majd a karácsonyi bejglit. De abból a mély gödörből relatíve szépen felálltak Kosztáék, akik jelenleg egy négy mérkőzésből álló veretlenségi sorozatot szeretnének tovább hosszabbítani. Ilyen az amikor a fékek (név nélkül) kikerülnek a csapatból és helyükre motivált, a csapatáért tenni akaró játékosok kerülnek a helyükre. A támadószekciójuk hatékonysága, a valaha Újpesten is megfordult Koszta Márk vezérletével összességében jól működik a hazaiaknál, inkább a védelem stabilitása az amin munkálkodniuk kell majd a jövőben. Vagyis stabilak Ők csak negatív értelemben, mert stabilan nem tudják a meccseiket lehozni kapott gól nélkül. Itt jelentős javulásra a mostani mérkőzésen sem számítok.

Számítok ugyanakkor egy hamvaiból újjáéledő vendégcsapatra, akik mindent megtesznek egy győztes évzáróért. Ha Újpest szurkoló lennék rendesen bánnám hogy szünetel a szezon, mert az egész évben vergődő csapatom pont az év végére talált magára. Erről a pozitív változásról, mondjuk ki őszintén, legkevésbé Michael Oenning vezetőedző tehet. Ennek a buta Fritz-nek fogalma nincs erről a szép játékról, mert ebből a keretből mostanra egy középmezőny eleje szintű csapatot illett volna már kovácsolnia. Évközi döntéseiből egyértelműen látszódott, hogy saját kerete képességeivel sincs tisztában, a taktikai(?) húzásairól már nem is beszélve. Viszont a vendégek szerencséje, hogy van egy Giorgi Beridze, van egy Yohan Croizet és van egy Miroslav Bjelos a keretében, akik alapképességeik alapján is sokat tudnak hozzátenni csapatuk játékához. Rájuk a mostani mérkőzésen is számíthatunk és ezzel elvileg az újpesti gólokra is számíthatunk.

Az elmúlt évek egymás elleni eredményei és a "menekülés a győzelembe!" kényszere miatt szerintem egy gólokban gazdag találkozóra számíthatunk az idei év zárásaként.

Zalaegerszegi TE - Újpest FC: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp