Elég nagy közhely azzal nyitni, hogy vagy jó meccs lesz vagy sem. Ifj. Knézy Jenő szokott hasonló okosságokat mondani. Viszont ez a közhely szerintem most igaz. Tényleg nem tudom elképzelni, hogy ilyen átlagos meccset látunk, vagy lesz egy brutál eseménydús találkozó, gólokkal, lapokkal, feszkóval, vagy látunk egy nagy semmit. Utóbbi csak azért vetném el, mert ez derbi. Városi derbi, ahol a Levante első, azaz ELSŐ győzelmét szerezheti meg az idényben. Az egyetlen csapat, amely még nyeretlen, ha így zárja az évet, szerintem semmi sem menti meg a kieséstől.

Érdekes kis csapat a Levante, megvan benne a játékosság. Az előző két idényben szerethető focit játszott, elöl kreatív volt, jöttek a gólok, szép focit toltak, hátul kellemesen szellős. Idén helyenként stabil, viszont elöl kevésbé kreatív. Ha pedig elöl, támadásban minden klappol, és rúgnak hármat, akkor minimum annyit kapnak is. Ott volt a Sevilla elleni 5-3-mas zakó, az Espanyol elleni 4-3-mas zakó, legutóbb a kupában 3-3 után sikerült kiesni, de talán az fáj legkevésbé. Szerintem az nem is gáz most arrafelé, csak azon kell ügyködni, hogy a bennmaradás valahogy összejöjjön. Jelenleg 7 pont a távolság az Elchéhez képest, ami annyira nem brutál, de eddig összesen kapartak össze 8-at Moralesék. Tényleg olyan együttes, ahol ha sok energiát fektetnek a támadásba, akkor jönnek a gólok elöl, de a védekezés látja kárát. Ha pedig koncentrálnak hátul, akkor elöl nem jön semmi.

Viszont egy-egy pontokkal hosszú távon nem lesz bennmaradás, itt már kockáztatni kell!

A Valenciát Bordalás stabilabbá tette, ez tény. Valahol ott az EL-indulástérő 6-7. hely lehet a végső állomás, feljebb talán nincs út. De alapvetően egy korrekt focit toló csapat, Bordalás kihozza, ami ebben a keretben van. Maxi Gomez eltiltott, de nem is ez a nagyobbik baj, annyira jó idénye nincs. A nagyobbik baj, hogy Lato megsérült, Alderete covid miatt pihen, Wass szintén eltiltott, aki tudna játszani belső védőt, szélső védőt és szűrőt is, igazi joker, de nincs. Aztán Gabriel Paulista, a védelem másik oszlopa szintén sérült, és Foulquier is izomsérüléssel bajlódik. Ehhez jön még, hogy Correia sem egészséges, akkor látjuk, hogy egyedül Gayá az, akik épp bevethető a posztján. Guillamón jobb szűrőnek, mint belső védőnek, de most megy vissza hátra, és akkor ott lesz mellette Diakhaby, aki bár sokat 'tisztult' a játékát illetően, de azért az a Diakhaby-Guillamón páros nem az, amely megnyugtató. Mondjuk ez a Vezo-Rober Pier duóra is igaz, Vezo azért még Valencia spílerként csinált extrém dolgokat, de mégis úgy érzem, a Levante most talán kihasználja, hogy a Valenciánál rengeteg a sérült a védekező zónában.

Otthon egyébként annyira nem tragikus a Levante, a 8 meccséből kettőt veszített csak el, de a maradék hat mind iksz lett. Talán most, a derbin, az év utsó meccsén lesz annyi mákja a hazai csapatnak, hogy behúzza első győzelmét.

Levante - Valencia: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp