Épp most olvastam bele a főoldali F1-es cikkbe, és jutott eszembe az intermediate szó, ami talán elég jól jellemzi a Blaugrana jelenét. Mi is ez? Egy olyan időszak, egy olyan átmeneti időszak, amit valahogy át kell vészelni. Tudtuk, vagy sejtettük, mi Barca-fanok, hogy ha egyszer Messi elmegy, akkor lesz baj. Lett. De azt nem sejtettük, hogy közben a vezetés a futball-történelem legnagyobb adósságát halmozza fel, és hogy lehet adósságot törleszteni, ha adósság van. Kölcsönnel :D Viszont sikerült egy egész korrekt kölcsönt felvenni, így most a Barca tud törleszteni. Közben ugye ott volt a világjárvány, és hiába voltak már meccsek, jegybevétel nem igazán. Azt tudni kell, hogy a Barca meccsein a közönség 70%-a (hol többet, hol kevesebbet írnak, de nagyságrendileg kb 70%) nem spanyol. Ők vitték a pénz, de amikor zárt kapus meccsek voltak, nem vitték.

Ha a nyáron Pique, Busquets, Sergi és mág páran Alba is pl. nem mond le a fizuja egy részéről, a Barca most kapaszkodna, hogy ki ne essen, vagy talán ki is zárják.

Szóval a háttér gáz. Közben nincs minőség, mert vannak a 'vének' akik ugye maradtak, lojálisak,lemondtak a fizujuk egy részéről, de azé nem szakadnak meg. És vannak a fiatalok, akik meg fiatalok, azt nem várhatjuk tőlük, amit Messitől, Suareztől vagy Griezmanntól. Mennek becsülettel, de -és kötök a Sevillára- a liga gyengébb csapatai ellen is döcög a támadójáték, pont most fog menni? Amikor már Depay sincs? Amikor Fati és Pedri nincs, és nincs Dest, aki támogatja a kreatív zónát jobbról? Nincs befejező ember, és a Sevilla védelme tényleg a liga legjobb védelme. Van egy szűrő, és két belső védő, akik egyszerre gyorsak, fizikálisak, ruganyosak, kemények, és eszük is van. Ilyen egy csapatnál van még, a Militao-Alaba-Casemiro trió a Real Madridnál. Mi a siker titka. Három színes bőrű srác.

A Barcánál egy megvan, Araujóra lehetne építeni. Kéne még kettő.

A katalán klub mutogatja a portékáit, hátha pénz lehet csinálni ezekből a srácokból. Biztos lehet, és most minden milliót meg kell fogni.

Ha megnézzük, a Barcelona idén jó csapat ellen nem nyert. BL-ben a Bayern-Benfica duó ellen 0-1-3 a mérleg. A bajnoki meccseken a top6-ból 4 csapat ellen játszott, 4 zakót szedett be. Gólt bajnokin az említett 4 csapatnak csak a Real Madrid ellen lőtt, Agüero első és utolsó dugója Barca mezben. A BL-ben meccseket hozott le a Barca úgy, hogy nem volt kaput eltaláló lövése. Fernandóék szerintem nullázzák a Barcát, így pedig csoda lesz, ha félidőt nyer, nulla lőtt góllal nem egyszerű.

Azt meg csak úgy zárójelbe, hogy 1978-ig kell visszamenni az időben, hogy olyan gyenge mérleggel debütáló Barca edzőt találjunk, mint a megváltóként várt Xavi. Mondjuk tény, talán a keret sem volt ilyen gyenge, mióta élek...

Sevilla - FC Barcelona: FC Barcelona legalább az egyik félidõt megnyeri - Igen/Nem tipp