Ájájjj, én azt mondom, fogadjunk, amíg lehet, mert a koronavírus megint tizedeli a meccsek számát, szóval ja, ahogy írtam, használjuk ki, mert nem volt az olyan rég, amikor maradt a fehérorosz, tádzsik, türkmén és a nicaraguai foci. Te jó Isten!

Szóval Genoa-Atalanta. A meccs, amely minden formában kettesnek tűnik. A Genoa nem túl acélos idén (sem). Érdekes kis klubpolitika, brutál mennyiségű játékos, de minőségre igazán nem adnak. Pedig talán kéne. A Genoa a kiesés ellen küzd, jelenleg épp a kiesés határát jelző vonal alatt vannak, fél lábbal a Serie B-ben. A forma sem jó, utolsó 4 bajnokin zakó, 3-2-3-3 a kapott gólok száma. Baj van a védekezéssel (is), de elöl sem jönnek úgy igazán a gólok.

Az Atalanta (sajna nem láttam a meccset) hétvégén belefutott az AS Roma ellen egy nagyobb zakóba, a 4-1 az nem néz ki jól. Viszont Gasperiniék idén igazi idegenbeli menők lettek, mert az idegenbeli tabella első helyén állnak 8-1-0-ás mérleggel. Átlagban picivel több, mint két gólt lőnek, és ezeket jól osztják el.

Szerintem a Rómától kapott pofon miatt is, megtolják a Genoa elleni első játékrészt. Ha megtolják, akkor ott jön a gól is. Gasperini már rotálni is tud, hisz amíg pár hete még 4-5 kulcsjátékosa hiányzott, manapság csak Gosensre nem számíthat. Tud rotálni a kreatív zónában (is), ez pedig nagy előny. Zapata elvileg kezd, nincs nagyon rá ok, hogy ne tegye. Ő simán villanhat, nem könnyű tartani, és ha ő a pályán van, a körülötte mozgó kreatív támadók, játékszervezők dolga is könnyebb. A 2. játékrészben pedig jöhet mondjuk egy Muriel, aki más típus, egy fáradó és fejben is elfáradó hazai védelem mellett akár ő is lőhet gólt. De kb mindenki potens ilyen szempontból, hisz aki 9+ meccsel rendelkezik az Atalantában, és nem védő, egyedül Pessina nem lőtt még minimum egy gólt, de ő azért nem igazi alapember, általában vagy le, vagy becserélik. Zapatáék a Róma elleni zakó után biztos szeretnének javítani, szerintem fognak is. Sheva azért már dolgozik egy ideje, de nem igazán látni a fejlődést a csapaton. Jó, mondjuk most egy húzós időszak volt, Lazio, Milan Juve... -de ezeken a meccseken rendre zakó, és azért az Atalanta sem gyengébb (sőt), mint az említett együttesek. Szóval ja, szerintem játszható tipp.

Genoa - Atalanta: Atalanta mindkét félidõben gólt szerez - Igen/Nem tipp