A legtöbb csapatot nagyon megvisel az ünnepi menetrend, normál körülmények között is ez az időszak a sérüléseké, jelen esetben a sérülésekre rájön a COVID, amibe rengeteg csapatnak beletör a bicskája, de persze van egy kivétel, pofátlanul nagy kerettel dolgozó, és pofátlanul jól rotáló Guardiola csak úgy lubickol ebben az időszakban. Olyan kerettel rendelkeznek, hogy simán megengedheti magának, hogy két szinte teljesen különböző csapatot küldjön a pályára két egymást követő meccsén, neki simán belefér, hogy a két legtehnikásabb játékosát kihagyja a csapatból nevelés/büntetés céljából (Foden, Grealish). Utolsó két meccsén áthasítottak két kieső csapat ellen és 11-0ás gólkülönbséggel stabilan vezetik a PL tabelláját.

Idén nagyon gyenge arcát mutatja ez a Leicester, útóbbi két évben csak az utolsó fordulókban csúsztak le a BL helyről, idén viszont a bajnokság kezdete óta csak a távolból figyelik a negyedik hely sorsának alakulását, ennek is köszönhetően Rodgers megpróbált rámenni a ligakupára, hogy ha már a bajnokságban bukdácsolnak bár egy trófeával bővítse a csapat gyüjteményét. Fel is küldte a rendelkezésére álló legerősebb kezdőt a Liverpool ellen, sokáig úgy tűnt, hogy magabiztosan veszik az akadályt, de egy pár cserével, és egy utolsó perces góllal sikerült visszajönnie a Liverpoolnak a meccsbe és a büntetőkből a vörösök jöttek ki jobban. A kiesés mellett fájóbb dolog, hogy két hátvédjét is elvesztette Rodgers, ugyanis Pereira és Soyuncu is izomsérülés gyanús esetek miatt lettek lecserélve, bajnokság egyik legjobb támadósorával szemben elég problémás, hogy épp hátul vannak komoly hiányzói a csapatnak.

Egy fáradt, morálisan padló levő Leicestert fogad Guardiola csapata, akik pihentek hétközben így ők jóval frissebbek, felkészültebbek. Egy több gólos hazai sikert várok a Boxing Day rangadóján.

Manchester City - Leicester City: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp