Az utolsó helyezett Norwich City fogadja az egyre jobb formába lendült Arsenal csapatát. Az Arsenal jelenleg a negyedik helyen van, de jelenleg biztos az előnye az ötödik West Ham előtt, igaz a hátrány is jelentős a Chelsea-vel szemben.

Immáron a 20.fordulóval folytatódik az Angol Premier Liga, ahol a csapatok újra az első fordulóbeli ellenfelükkel találkoznak. Véget ért az első kör, kirajzolódott egy erősorrend, amely azt mutatja, hogy a hazaiak újra versenyképesek lehetnek a nemzetközi kupaindulásért folytatott küzdelemben, míg a vendégek nagy valószínűséggel kiesnek a másodosztályba. Ugyan sok van még hátra, és nem is tetemes a hátrányuk, de nagyon gyenge támadójátékkal rendelkeznek. Tizenhét forduló alatt mindössze nyolc gólt szereztek, és kaptak harmincnégyet. 1-2-6-os mérleggel áll a Norwich odahaza, a Southamptont tudták legyőzni hazai pályán, illetve ikszeltek a Leeds és a Wolves csapatával. Egyébiránt a nagyobb csapatok ellen három gól alatt ritkán úszták meg odahaza, de igenben például hetet kaptak a Chelsea-től és ötöt a Manchester City ellen. Gyengék nagyon, véleményem szerint ebből jövőre Championship várható.

Az Arsenal csapatánál is vannak gondok, jelenleg Aubameyang viselkedése az, ami felbőszíti a vezetőséget. Odáig fajult ez a dolog, hogy megfosztották a csapatkapitányi rangjától és kikerült a csapatból is. Valószínűleg a nyáron csapatot is vált, egyre többet cikkeznek erről a sajtóban.

Sok a hiányzó a hazai oldalon is, illetve a kapusposzton is többször van gyengébb meccse Krulnek, mint jó, így azt várom, hogy könnyű gólokat is fog tudni szerezni az Arsenal. Martinelli és Odegaard is egyre jobb formában játszik, és Lacazette is elég jól szerepelt az elmúlt három mérkőzésén, a sok jó teljesítmény miatt legalább három gólt várok a vendégektől.

Norwich City - Arsenal: Arsenal által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp