2019 óta hat alkalommal találkozott a két együttes, és négy alkalommal is megvolt a gólváltás közöttük. Ráadásul ez az Aston Villa erősebb, mint bármelyik Aston Villa volt, köszönhetően a manager személyének.

Steven Gerrard mióta átvette a hazai csapat irányítását, azóta jelentős mértékben feljavult a csapat játéka. A csapat a kötelezőit hozta, vereséget csak a Manchester City és Liverpool páros ellen szenvedtek, ráadásul mindkettőt egy góllal. A Liverpool csak egy büntetővel, nagy nehezen tudott Gerrard Aston Villája fölé kerekedni, addig végig állták a sarat és kitartottak. Legyőzték a Leicestert is, egyszóval nehéz mérkőzés vár a vendégekre. Minden bizonnyal egy kevés gólos találkozó lesz ebből is, ahol maximum egy gól dönthet, ha dönt.

A vendégek oldalán alig maradt valaki, aki bevethető lenne elől a támadósorban, nincs Havertz, Ziyech, Werner és Lukaku sem. Utóbbi három játékos szereplése ugyan kérdéses, de az előzetes kezdőben Pulisicet írják centernek. Nehezen elképzelhető, hogy kik fognak gólt, gólokat rúgni ezen a találkozón, rendesen hullanak a játékosok most Angliában.

Nem tudom egyébként, hogy mennyire bojkottálják a csapatok a szezon végi sűrű programot, de érdekes, hogy így az év végére alaposan felgyűltek a problémák. Játszaniuk kell a csapatoknak, bár az elmúlt hetek tanulságaiból ítélve még maradhatnak el mérkőzések, de ezt ki tudhatja előre. Addig annyit tudok csak, hogy jó mérkőzés lehet ebből a találkozóból, mindkét csapat jó formában van. Azt gondolom, hogy meglehet ma a gólváltás, viszont sokkal többet nem várok a csapatoktól.

Aston Villa - Chelsea: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp