Chris Dobey. Ez a srác nem egy egyszerű gyerek. A világranglistán a 30 helyen áll, tehát inkább a második vonalba tartozik, de ő is olyn játékos, aki szereti az effajta meccseket, kihívásokat. Vannak olyan spílerek, akiket doppingol, ha jobbak, nagyobb nevű ellenfelek ellen küzdhetnek, és ő is olyan, aki nem foga magát össze****ni, hogy van Gerwen ellen kell játszani. Végül is érthető ez, hisz a teher nem az ő vállait nyomja.

Az tuti, hogy Dobey áll a meccs elé, és próbálja majd a legjobbját nyújtani. Amikor a Gerwen elleni H2H mérlegét nézem, azt látom, hogy rengeteg 6-5-ös meccsük van, szóval az angol 'Hálivúd' becenévra hallgató játékos azért nem szokta hagyni magát a holland ellen. Viszont Gerwen ezeket a szoros meccseket megnyeri. Ettől top játékos Gerwen, és emiatt nem Dobey.

Mondjuk esze és szíve a helyén van neki is, hisz első meccsén itt a vb-n Rusty-Jake 2-0-ás szettelőnybe került, aztán onnan sikerült fordítania Dobey-nak. Ha mentálisan kuka lett volna, simán kikap.

Gerwen Barstow ellen is bukott szettet, szóval ő sem az a sebezhetetlen játékos. Képes lassabban kezdeni, a hollandot inkább a meccsek elején lehet megfogni. Most eleve tutira nehéz napon van túl van Gerwen, vagy inkább napokon. Sajnos nem lehet nem a koronavírusra gondolni, hisz a holland szekcióban azért megjelent a vírus, RvB, aztán VvdV is pozitív tesztet produkált, utóbbival pedig MvG egész közeli kapcsolatban volt, ők eleve jó barátságot ápolnak, szoktak együtt edzeni is. Amikor kiderült van der Voortról, hogy pozitív a tesztje, tuti megizzadt MvG is hirtelen. Márpedig a darts az igazi mentális sport, ha a fejed nem tiszta, lehetsz te akármilyen jó, meg fognak verni. Dobey tökös gyerek, szerintem simán jó lehet akár 2 szettre is. MvG meg attól MvG, és a világ egyik legjobbja, hogy a negatív gondlatokat kiürítse kopasz fejéből, és toljon egy 100 körüli átlagot. Viszont úgy vélem, nem lesz ez sima meccs!

van Gerwen, Michael - Dobey, Chris: Szettek száma - Felett/alatt tipp