Legyen az enyém a 2022 -es év első írása ... remélem nyerő is lesz :)

ATP Cup néven megint megrendezésre kerül a nemzetek viadala az Ausztrál Opent megelőzően. Vicces, mert ez körülbelül egy Davis Cup megismétlése, csak kvalifikáció, selejtezés nélkül.

Így kaphat a legjobbak között helyet Grúzia is, akinél kétségtelen Basilashvili minőségi játékos, de második számú játékosként igazán számottevő versenyzőt nem tudnak megnevezni. Így ne csodálkozzunk, ha a TOP500 -on kívüli Metreveli képviseli még a kaukázusiak csapatát.

Szerencséjükre az argentinoktól az a Delbonis jutott első meccsére, aki nem a tipikus kemény pályás tenisz megtestesítője, örül ő is, ha egyáltalán egy-két győztes meccset elkap a szezonban nyílt terepen, taraflex borításon.

Az idény eleje ráadásul mindig nehéz, bele kell rázódni a teniszbe.

Delbonis 2021 -ben a hét próbálkozásából egyetlen meccset sem nyert kemény pályán, most nagy esélye van, hogy megszakítsa ezt az arcpirító szériát, mert azért egy világranglistán 44. hellyel bíró ATP játékostól joggal várható egy minimális siker a szezonban.

Metrevelit azonban nem olyan könnyű levakarnia magáról az embernek, hiába ITF szint, nem véletlen, hogy a Davis Cupban 2019 -ben még Casper Ruudot is picit megizzasztotta, 0-2 (2:6,3./) -ara kapott akkor ki a grúz.

Most ennél az eredménynél egyel több szerzett game szükségeltetik egy olyan ellenféllel szemben, aki irtózik a keményebb felületes változattól a tenisz szakágban. :)

Nem lesz olyan egyszerű próba Delbonisnak, mint az az 1,10 -es szorzó sugallná, itt két breakelt szett is könnyedén belefér a tipp szempontjából, de valami azt súgja, hogy ennél is nehezebb dió lesz Metreveli a gauchónak.

Nem lesz leégés a grúzok második számú fellépőjétől, a meccsét szerintem sikerül egy minimális 3:6,3:6 -os vereségen belül tartania,de bőven többet is kinézek belőle.

Delbonis, Federico - Metreveli, Aleksandre: Játék hendikeppel - Hendikep tipp