Kettő, vagy talán három éve volt, amikor egy január elsejei meccsen a Brighton játszott valami hasonlóan kis csapattal, (tán B'mouth' nem esküszöm meg rá), hasonlóan január elsején, de valami olyan intenzitású meccs volt, annyira nyílt, hogy én nem hittem a szememnek. Voltak gólok, brutál tempó, tényleg ilyen egészen konzol szerű, helyzet itt, helyzet ott, elképesztő futball volt. Vannak ilyen találkozók, akik ha homályosan is, de megmaradnak, és most nézegetve az elsejei futball-kínálatot az a meccs bevillant.

Ez az Arsenal-Man. City sem tűnik épp gyengének, hisz az Ágyúsok formában vannak, én amikor mostanában látom őket, rendre űrfocit tolnak. Az előző öt bajnokijukba nehéz belekötni, ahogy a Leeds Unitedet kiradírozták, ahogy játszanak, és amilyen focit játszanak. Sőt sokszor 2-3 gólt a meccsekben hagytak, Saka és társai sok-sok ziccert rontottak, de belefért. Igen ám, de ez egy másfajta meccsnek tűnik. A Man. city ellen nehéz dominálni, ha a City komolyan odaáll egy meccshez. Nem azt jelenti, hogy nem lehet megkontrázni, mert a Leicester megtette, de akkor már négy volt a kapott oldalon.

Guardiola legutóbb a tékozló fiúkat a kezdőbe tette, a Foden-Grealish duó meg játszott ahogy tudott. Nyert a City 1-0-ra, de a meggyőző foci az nem jellemezte a Manchestert. Most valószínűleg jönnek Sterlingék, ide több kell, mint a kettényalthajú magamutogató, meg a tejfölfejű. Márpedig az a City, ahol ott van Sterling, Mahrez és mondjuk de Bruyne, az azért kicsit jobban nézett ki mostanában. Az Arsenal jól zárt mostanában, tényleg nagyon korrekt, szemre is szép focit játszottak, de épp ezért vélem azt, hogy picit elhiszik magukról, hogy vannak olyan jók, mint egy City, és kapnak egy kijózanító pofont.

Én amondó vagyok, a City mindkét félidőben gólt lő, attól pedig nem igazán félek, hogy bárki esetleges másnapos lenne, hisz Fodenék esete után erre most biztos figyelnek a srácok. Őszinte focit, nyílt meccset várok, ahol most az Ágyúsok védelme párszor megbukik a teszten. Félidőnként úgy egyszer-egyszer.

Arsenal - Manchester City: Manchester City mindkét félidõben gólt szerez - Igen/Nem tipp