Érdekes kis világbajnokságunk van, de a Darts vb mindig érdekes. Ahogy lenni szokott, mindig vannak meglepetés-emberek, nagynevű búcsúzók, alulteljesítők és olyan játékosok, akik jók-jók, de most robbantanak, és söprik el a mezőny azon tagjait, akik szembe jönnek.

Gary Andersonról sok pletyka terjenget, hogy nem is edz, aztán volt a Searle nyilatkozat, hogy együtt készültek, stb. Persze, fájós hátával biztos nem dobál már napi 8 órákat Gary, de két dolog biztos eddig, hogy őt soha nem lehet leírni, (a darts német válogatottja), és azt, hogy a formája egyre jobb. Pl. a Lewis elleni meccsen végig szenvedett. White-nak adott szetteket, és aztán bár White eljutott meccsnyílig, nem dobta de, Gary pedig kihasználta. Cross elleni meccsén már csak legekig volt vakon, szóval jellemző Andersonra, hogy egyre hamarabb veszi fel a tempót. Cross két legig dominálta, aztán bár vitte az első szettet a villanyszerelő, Gary feljavult. A meccs vége felé Cross feljavult, visszaküzdötte magát nyerő pozícióba, de amikor be kellett volna fejezni a meccset, ismét vakon volt, szektorhibák tömkelege, triplamentes körök, igazából Cross megérdemelte a pofont, mert a meccs nagy részében azt sem tudta, hol van.

Humphries egy jó értelembe vett állat. Nagyon egyben van általában, és nem azt mondom, hogy nem lehet őt kizökkenteni, de Gary sportember. Szóval fair meccs lesz, és ha Humphries elkezdi szórni a triplákat, ő általában sorozatban teszi. A Dobye elleni meccse is hozott egy raklapnyi 180-at, kis karcsú, egyedi hosszú szárú nyilait nagyon szépen berakosgassa a T20-ba. Andersonnál még az is kérdés, nem veszi-e vissza a dagibb testű nyilait, bár erre úgy 5-10 százalék esélyt látok, hisz a régivel ment a legjobban Cross ellen. De ott sem annyira szállította a 180-akat, és ugye a Sport Tv-n (nekem az jut)mindig kiemelik CoolHand esetében, hogy mennyire szektorbiztos. Ő nagyon ritkán dob 1-est vagy 5-öst, ha elsőre megvan neki a magasság, úgy húzza rá a másik kettőt, mintha az olyan egyszerű lenne. Szerintem amúgy a meccset is viheti, jó kérdés, Anderson milyen lábbal kel fel. Az viszont az eddigi meccsek alapján nálam elég erős tipp, hogy Luke dob több 180-at.

Humphries, Luke - Anderson, Gary: Legtöbb 180-as dobás - Mérkőzés tipp