Év végi hajrá 8.. Vagy az utolsó, vagy az utolsó előtti írásom ez 2021-ben. Minden attól függ, hogy ez után a tipp után van e még esélyem a játékban a pozitív tartományban zárnom. (A zárótipp egyébként már megvan, de csak akkor feccölök bele energiát, ha van értelme.)

Spanyolország, másodosztály, a második Eibar fogadja az utolsó előtti Real Sociedad B-t. Elvileg az eredmény tükörsima hazainak kellene hogy legyen, viszont ez nekem most már nem elég. Mivel a hajnali NHL tipp besült, ezért kompromisszumot kellett kötnöm elsősorban magammal, hogy egy olyan kockázatot vállaljak be, amire egyébként lehet esély. Ezért esett a választásom a hazai csapat góljaira, azon belül is a minimum 3 lőtt góljukra.

A tavaly még elsőosztályú hazaiak a bajnokság feléhez érve nagyon jó úton haladnak ahhoz, hogy a bajnokság végéhez érve egyeneságon kivívják a feljutást. Ehhez viszont nem nagyon hibázhatnak, mert az üldözőik komoly nyomást helyeznek rájuk. Főleg nem hibázhatnak egy ilyen kötelezőnek tekinthető győzelem esetén, mint ami ma vár rájuk. Mivel az esztendő utolsó bajnokijáról beszélünk, ezért én a mai meccsükbe bele tudok képzelni egy nagy különbségű győzelmet is. Az élmezőny csapatai közül csak a piros-kékek és a listavezető Almeria volt képes arra, hogy hazai meccseiken legalább háromszor játsszanak olyan meccset, ahol legalább 3 gólt sikerült elérniük. Maga ez a 30%-os arány nem egy nagy durranás, de ahhoz azért jó kiindulópont, hogy bizonyítsa, hogy képesek lehetnek rá. Garitano Gaizka vezetőedző rendelkezik egy pár olyan spílerrel akik lehozhatják nekünk ezt a gólszámot. Közülük is kiemelném Stoichkov eredményességét, aki már az őszi mérkőzésükön is megvillantotta kivételes képességét és ha valaki, akkor Ő tudja hogy hogyan kell mattolni a vendégvédelmet.

A magyar focin szocializálódott eszemmel próbáltam összerakni, hogy milyen motivációja lehet egy ilyen "B" csapatnak mint a Real Sociedad-é a spanyol másodosztályban. Sok okosságra nem jutottam, pedig nem akárki ezeknek a fiatal srácoknak az edzője. Bizonyos Xabi Alonso. Ha valakitől, hát tőle aztán igazán elsajátíthatnák ennek a szép sportnak minden csínját-bínját. Mondjuk tönkre nem verik Őket ez tény, de nem is Ők határozzák meg ennek a ligának a ritmusát. Igaz, az általam várt 3 gólt is csak két csapat tudott nekik lőni és ebből az egyik az Eibar. Most is benne lehet az összecsapásban egy, az őszihez hasonló (2:3) eredmény.

Eibar - Real Sociedad B: Eibar által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp