A Darts világbajnokság az elődöntőkhöz érkezett így már csupán három mérkőzés idejéig élvezhetnek a meccseket. Az egyik ágon két skót játékos feszül egymásnak, amíg az időben korábbi elődöntőben két angol nagyágyú küzd meg a döntőbe kerülésért. Michael Smith és James Wade ütközete viszont papíron sima "Bully Boy" sikert hozhat...

A két játékos között ugyanis elképesztően nagy szakadék tátong a mutatott játék alapján. Egyik oldalon ott van Smith, aki bitang nehéz ágról szó szerint verekedte át magát a legjobb négy közé, két végső esélyest a tornán végig pazar teljesítményt nyújtó walesit Jonny Clayton-t és a címvédőt Gerwyn Price-t is döntő szettben győzte le. Ezek a csaták biztosan mentálisan kivettek Smithből, de most fejben is nagyon egyben van az angol. A tömeget elképesztő módon dobja, szinte minden meccsén 100-as átlag körül dobott, viszont ehhez egy remek kiszállózás is társul ami szintén 50% körül mozog.

Másik oldalon ottvan Wade aki messze tudása alatt teljesít, mégis fun faktor hogy csupán egyetlen szettet veszített a tornán. Igaz Van der Voort pozitív teszt miatt nem tudott kiállni ellene, így eggyel kevesebb meccset játszott az angol. Kuivenhoven ellen 83-as átlagot dobott, majd Kleermaker ellen ezen kicsit javítani tudott 93-ra, ezek után pedig a negyeddöntőben King ellen ismét egy pocsék 86 feles mutatóval tudott 5-0 ra győzni, amely meccsen először végre neki is tudta a szpíker a "szááznyolcvan"-at kiabálni.

A két játékos között tehát több mint 10-15 pont különbség van, így ha Wade izgalmassá szeretné tenni a meccset hatalmas javulásra lenne szüksége. Ezt egyáltalán nem érzem hogy tudná hozni, Smith annyira elkapta a fonalat és ilyen meccsek után egyértelműen megérdemelné a döntőt, sőt akár később valamelyik skót ellen a világbajnoki címet is.

Tipp: Smith nyer 6-3-ra

Smith, Michael - Wade, James: Match Odds - Mérkőzés tipp