Bafana napja Olaszországban, kezdődik a fociszezon. Két hét telt el futball nélkül, már mindenki kiéhezve várja az indulást, hiszen a spanyolok, angolok és franciák már elstartoltak, hétvégén pedig jönnek a németek is.

Ez a két hét azt eredményezi, hogy lényegében egy mini szezonkezdetet kapunk, ráadásul pontosan féltávnál jár az évad. Érdemesnek tartom ezért visszanézni, hogyan játszottak a csapatok hosszabb szünet után.

A Lazio és az Empoli az idény első mérkőzését egymás ellen játszotta, méghozzá Empoliban, ahol a római csapat 3-1-re nyert. Méghozzá úgy, hogy ez az eredmény már az első félidőben kialakult! Ebből már sejthető, hogy mi lesz a tippem…

De nézzük tovább! Augusztus végén-szeptember elején is volt két hét szünet, akkor a Lazio egy 0-2-vel nyitott Milánóban, míg az Empoli a Veneziától kapott ki 2-1-re hazai pályán.

A következő kéthetes szünet október elején történt, akkor a Lazio hazai pályán 3-1-re verte az Intert (az első félidőben 0-1 volt), az Empoli 4-1-re kapott ki az Atalantától szintén hazai pályán.

A harmadik kéthetes szünet november elején történt, amiből a Lazio egy 0-2-es Juventus elleni eredménnyel jött ki, míg az Empoli a Veronától kapott ki 2-1-re idegenben.

Az látható, hogy az Empoli nagyon nehezen lendül formába a nagyobb kihagyás után, pedig szerintem Aurelio Andreazzoli kifejezetten pofás játékot rakott össze. A Milan elleni meccsüket az ő szemszögükből néztem, és tetszett, amit láttam. Bátran, okosan játszottak, simán benne volt a játékukban a több gól is. Ez a pofás játék egy meglepőnek tekinthető 9. helyet jelent a tabellán 27 ponttal, ellenben 30-34-es negatív gólkülönbséggel, ami viszont ciki.

A Lazio az évadot kiválóan kezdte Sarrival a kispadon. Voltak nagyon gyenge meccseik, de kimagaslóak is. Gyakran meccs közben is sikerült ezt megvalósítani. A „Sarri-tactic” pontosan erre épül, ha rossz napot fognak ki, akkor bődületesen gyengén képesek játszani, de ha jó napra ébrednek, akkor bárkit képesek kitömni akár egy félidő alatt is.

Nekem tehát ez a hosszabb szünet azt jelenti, hogy Sarri felturbózta a csapatát, ahonnan csak Akpa-Akpro fog hiányozni biztosan az Afrika-kupa miatt. Viszont ami hatalmas lehetőség a góloknak, hogy Acerbi és Luiz Felipe játéka kérdéses sérülés miatt! Ha ez a két hátvéd nem lesz, akkor lényegében nincs középső védekezése a Lazionak, amit az Empoli is simán kihasználhat.

Egyértelműen ezért a gólokat favorizálom, és hasonlóan az első meccsükhöz, már az első félidőben lehet két találat.

Lazio - Empoli: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp