Nagyon könnyű sorsolása volt a Chelsea csapatának a FA Kupa harmadik fordulójára. A londoni csapat a National Ligában szereplő Chesterfield együttesét kapta, így pedig egy igazán sima továbbjutás várhat a mérkőzésre.

Nem lehet kérdés, hogy kaphatott volna sokkal nehezebb ellenfeleket is, de sikerült olyan csapatot kapjanak, akik jelenleg az ötödik vonalban szerepel. Ott listavezető a Chesterfield együttese, méghozzá úgy, hogy eggyel kevesebb mérkőzést játszottak, mint az őt üldöző Halifax. A szezon végén akár meglehet nekik az osztályváltás is, igen jól szerepelnek most. Egész eredményes támadójátékot játszanak és nagyon jól védekeznek. Nem kérdés, hogy ez a szezon náluk a bajnokságról szól, mert csak az első helyezés ér sima feljutást, a második és harmadik már rájátszást.

A Chelsea idén már két mérkőzésen van túl, ráadásul úgy, hogy még csak nyolcadika van. Előbb ikszeltek a Liverpoollal majd megverték a Tottenham csapatát az EFL Kupa első mérkőzésén. A harmadik mérkőzésüket is hazai pályán játsszák, ez nagy könnyebbség a csapat részére. Abban biztos vagyok, hogy Tuchel rotálni fog, mert ezt az iramot nem lehet bírni, viszont szerintem Lukakut ma játszatja. Elég sokat kihagyott a belga, formába kell lendüljön újra, plusz nincs elfáradva, nem kell pihentetni. Mellette még rengeteg tehetséges fiatal focizik a Chelsea-nél, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, vélhetően ma többnyire ők kapnak lehetőséget.

A Chelsea cseréit és kiegészítő embereit is sokkal jobb játékosoknak tartom, a legalább négy Chelsea gól szerintem lejöhet a mérkőzésen.

Chelsea - Chesterfield: Chelsea által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp