Kicsit elsikkad a meccs a mai napon, mert rendeznek kifejezetten nagy rangadókat is. Pedig ez jó kis derbinek ígérkezik.

Nézzük először a hazai csapatot. Az Empoli meglepően egyben volt a Lazio ellen, hiszen három gólt is szereztek a Sadio Olimpicoban, és csak az utolsó pillanatokban bukták el a három pontot. A kezdeti bukdácsolás a múltté, egyre jobb, egyre támadóbb bátrabb játékot játszanak.

Azonban a Lazio ellen két játékosukat is kipontozták: Luperto (védő) és Bandinelli (kp) sem léphet pályára ma. Luperto komoly hiány, mivel az eddigi 20 meccsből 14 alkalommal is pályára lépett, bár Bandinelli is jó kiegészítő ember, hiszen ha csak csereként is, de 19 lépett pályára. Mellettük olvastam még Simone Romagnoli kisebb sérüléséről is, aki szintén védő, és az utóbbi időben kezdett alapemberré válni a csapaton belül. A Lazio ellen nem lépett pályára, és még mindig kérdéses a szereplése. Aztán ott van Fabiano Parisi, aki a Lazio elleni meccsen a 33. percben cserét kért. Súlyosnak tűnik a sérülése, legalább egy hónapot kihagy. Parisi a legjobb védőjük, épp most került a nagycsapatok nézőterébe. A helyére beállt Riccardo Marchizza gyenge volt védekezésben (volt egy asszisztja azért), és rögtön kapott is egy sárga lapot.

Szóval az amúgy is gyenge védelem tovább gyengül Empoliban.

A Sassuolo a Geona ellen játszott. Nem szeretem Sevcsenko edző csapatát, mert mást sem csinál, csak védekezik. Aztán ott van elöl Pandev és Destro, a két öreg meg majd csak összehoz valamit. Nagyjából ilyen taktikával akarnak bennmaradni, és nagyon nehéz ellenük játszani. A Sassu azt szereti, ha az ellenfél is focizik! Néha kicsit eszetlenül is mennek előre, ami miatt sok gólt kapnak.

Egy szó mint száz, itt most megint dőlhetnek a gólok. Ha Raspadori végre kaput talál, akkor már az első félidőben megint összejöhet a két találat legalább.

Empoli - Sassuolo: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp