Miután december második felében a ligakupából és a portugál kupából is búcsúzott Carlos Carvalhal csapata immáron a február közepén az egyenes kieséses szakasszal folytatódó Európa Liga rajtig csupán a bajnoki szereplésre kell koncentrálniuk. A gárda nagyon jól szerepel idén is, hiszen a harmadik helyen álló Benficat csupán hat ponttal lemaradva követik, hátulról pedig nincsenek veszélyeztetve miután üldözőik hat ponton kívűl tartózkodnak. Az újabb európai kupában való szereplés szinte biztosra vehető, de a csapat merészebb álmokat szövöget és szeretne odaérni a Bajnokok Ligája szereplést érő 3.helyre. Ehhez az ilyen mérkőzéseket gond nélkül kellene hozni. December 30.-án egy lehengerlő Aoruca elleni 6:0-ás győzelemmel zárta csodás óévi szereplését a csapat. Ezzel az utolsó öt bajnokijából négyet megnyertek, egyedül a Porto tudta őket egy sovány 1:0-ás mérkőzésen legyőzni ami az abszolút vállalható kategóriába tartozik. A Covid helyzet mint szinte minden csapatot őket is elérte így Ricardo Horta mellé Fabiano Silva, Abel Ruiz és Raul Silva is csatlakozott a maródiak listájához. Az Aoruca ellen mesterhármast szerzett portugál támadó Vitor Oliveira viszont minden bizonnyal Horta helyén lehetőséget kaphat szenzációs teljesítménye eredményeképp.

A vendégek nem túl jó előjelekkel vágnak neki a mai meccsnek, hiszen még soha nem győzték le mai ellenfelüket. Ez a kapocs túl rég óta nem él, hiszen 2016-ban találkoztak először a két csapat közötti osztálykülönbség miatt. A másik probléma hogy eléggé mélyponton van a csapat, miután az utolsó négy meccsükön 13(!) gólt kaptak ami egyetlen Estoril elleni pontra volt elég amivel továbbra is masszívan a kiesőzónában helyezkednek el 15 meccsen gyűjtött 11 egységgel. Figueiras, Tavares, és Lima biztosan nem lépnek pályára..

A Braga minden bizonnyal megszerzi a három pontot, csupán a gólkülönbség lehet a kérdés. A hazai hiányzók és főleg Ricardo Horta hiányában nem várnak túl sok gólt a szakértők a meccstől, de én minimum kettőt szimatolok.

Tipp: 3-1

S.C. Braga - Famalicão: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp