Kétségtelen nincsen csúcsformában a bosnyák Damir Dzumhur, aki az elmúlt években több ATP tornán is emlékezeteset nyújtott. Az életében az elmúlt év fontos pont volt, hiszen megházasodott és októberben gyermeke is született, ennek is tudhatjuk be, hogy a figyelme nem 100% -osan a tenisz pályákra és környékére szegeződött. Ez természetes ilyenkor és eltekintünk tőle, de lassan vissza kellene rázódnia a bosnyáknak, hiszen mégis csak ez a "munkája" amivel a pénzét keresi.

Az év első meccse egy lenge 4:6,4:6 -t hozott a bendigoi Challenger versenyen, ahol Fabbianónak adta meg könnyen magát.

Azonban itt már az Australian Open kvalijában vagyunk, ahol egy győzelmi mérleget tekintve erősen pozitív mérleggel rendelkező hazai versenyzőt kapott Li Tu személyében, ám látni kell ez a "veretes" eredménysor egy halom UTR PRO Series meccsből és ITF kategóriás versenyeken összeszedett eredmény. Igazán rangos, neves ellenféllel nem találkozott Tu és azért Dzumhur mégiscsak letett már egy s mást az asztalra.

Damir a múlt évben így is játszott Belgrádban ATP döntőt vagy a Trieszti Challengeren elődöntőt (igaz ezek salakos meccsek voltak)

Úgy érzem azt a blamát nem fogja megengedni magának az apró termetű pattogós bosnyák, hogy már az első körben szégyenszemre kiessen. A rutinjával egy szorosnak ígérkező meccset fordíthat majd a saját maga javára, és az is kérdés Tu, aki azért 27 évével már nem olyan ifjú, mennyire lesz megilletődve egy számára kategóriát tekintve teljesen ismeretlen közegtől, ATP azon is belül egy Grand Slam torna hangulatától.

Tu, Li - Dzumhur, Damir: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp