Guinea-Malawi-Szenegál-Zimbabwe. Ez a csoport szereplőinek listája, ahonnan azért Szenegál kiemelkedik. Legalábbis papíron Teranga oroszlánjai valószínűleg továbbjutnak, így egy hely marad, ami még automatikus továbbjutást ér, meg a harmadik hely, ugyanis a négy legjobb csoport-harmadik is továbblép. Így a csapatoknak nagyon óvatosan kell játszani, mert zakó esetén nem mindegy a gólkülönbség, sokszor látunk majd olyat, hogy egy hátrányban lévő csapat őrzi a hátrányt :D Fura de közben mégsem.

A FIFA világranglistán a legjobb afrikai csapat jelenleg Szenegál, blama lenne, ha ezt a kvartettet nem nyerné. Aztán Guinea a 81. helyen, Zimbabwe és Malawi pedig a 120. és 130. helyek között található. Tehát papírforma szerint Szenegál és Guinea a top2-es, a másik két futottak még kategóriába tartozó csapat pedig a 3. helyért küzdhet.

Ha ezt a Guinea-Malawi meccset nézem, olyan túl sok ismert játékost nem találok. Guinea esetében még van is, Naby Keita vagy Ilaix Moriba például, de úgy igazán komolyabb playmaker nem nagyon van. Annyira nem is rutinos csapat, simán el tudom képzelni, hogy a vélhetően betömörülő Malawit nem tudják megsebezni. Malawi keretében általunk ismert játékos nincs. Mindössze két európai légiós (moldáv és grúz bajnokságokból...), a többi légiós Afrikában kergeti a szintetikus bőrből készült ballont. Tuti fix, hogy a pontszerzés, az egy pont megszerzése lesz a fő cél, szerintem Malawinak a két erősebb ellenfél ellen (Guinea és Szenegál) más célja nem lehet. Mivel első meccs, így Guinea bár favorit, simán lehet, hogy egy ponttal megelégszik.

Persze minden a pályán dől el. Malawi egy remivel valószínűleg megelégedne, itt a kérdés az, hogy Guineában van-e annyi, hogy saját javára fordítsa a mérkőzés alakulását.

Guinea - Malawi: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp