Három mérkőzést rendeznek a keddi napon, ahol az időben legkorábbi eléggé papírformának tűnik. Algéria valószínűleg maga alá gyűri Sierra Leonét, a másik két találkozón viszont eléggé közel vannak egymáshoz a csapatok.

A különbség a két meccs között, hogy amíg a Nigéria-Egyiptom találkozón lesznek ismerős arcok, addig a Szudán-Bissau Guinea találkozó egész egzotikus, olyan meccs, amit azért nem látunk sűrűn.

A D csoportban rendezik mindkét meccset, és én úgy gondolkodom, ahogy remélhetőleg ez a négy együttes is. Nigéria és Egyiptom köt egy meg nem támadási szerződést, szerez egy-egy pontot, és akkor marad két esélye, hogy a továbbjutást érő győzelmet összehozza. Valljuk be, komoly blama lenne, ha Nigéria vagy Egyiptom nem jutna tovább, és a maradék két ellenfélből minimum egyet ne verne meg 2-3 góllal minimum.

Szóval belefér az iksz a nyitómeccsen. Megnéztem a FIFA világranglistát, Nigéria 36. , míg Egyiptom csak a 45. helyen áll. Én így fordítva gondoltam volna, nekem valamiért Egyiptom acélosabbnak tűnik, Nigéria esetében nekem az ugrik be, hogy ők bárhol bárkivel bármilyen sorozatban képesek remizni. Egyiptom keretét megnézve, azért a Fáraók picit fiatalítottak, pár általam ismert öregebb játékos már nem a keret tagja. Olyan sok légiós sincs a keretben, egy-két PL légiós, és ennyi. Kb mindenki otthon Egyiptom focizik, amikor épp van bajnokság, és nincs covid vagy a belügyi helyzet engedi a játékot. Az egyiptomi bajnokik eredményeit aki nézi, az biztos vágja, hogy minden meccs underes, rengeteg a remi, a 0-1 gól közötti találkozó. Én azt mondom, bemelegít a két csapat, játszik egy jó kis 0-0-t, aztán ennyi. Salah az Salah, de itt egyedül van, ő meg szeret mindent túlkombinálni. Az Egyiptomiak meg vannak olyan szervezettek, hogy a védekezést megoldják. Ez az a meccs, ahol valódi tétes fogadásért kiállt az iksz.

Nigéria - Egyiptom: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp