Ez az Afrika Kupa ez idáig az 1-0 -ás eredményeiről emlékezetes. Zártan védekező csapatok, az esélyesek többnyire szenvedtek a kisebbekkel szemben s vagy bevitték a találatot bírói segédlettel, tizenegyes formájában, de láthattuk Algériának például nem jött össze ez a 90 + percek alatt sem.

A lényeg az, látszik a tendencia, már Afrikában sincsenek olyan óriási szakadékok az együttesek között, a kicsik masszív védekezéssel, lelkesedéssel tudják kompenzálni a hiányosságokat, a nagyobb csapatoknál pedig a csúcsra járatott ezen a szinten sztár futballisták nem tudnak olyan frissességgel nekiugrani a válogatott meccseknek, hirtelen például a Premier Leagues őrületből kiszakadva.

A torna egyetlen tengerparti városában Limbében rendezik a Tunézia - Mali meccset is. Hasonlóan a tegnapi Nigéria - Egyiptom meccshez, ez a két együttes is közel van egymáshoz tudáshoz, itt sem fognak egymásnak esni, nem várhatunk gólkavalkádot, ez is tipikus egy gólos meccsnek ígérkezik, aki megszerzi a vezetést, az szépen ráül majd az eredményre és az előnyre és így próbál majd révbe érni.

A két csapat legutóbbi felkészülési összecsapása is 1-0 -ra végződött, akkor Tunézia vitte be a találatot. Ezt a találatot ma tunéziai részről leginkább a St. Etienne támadójától Khazritól várhatják, aki a nemzeti csapatban már 22 gólnál tart. Mali részről pedig a lipcsés Haidaratól vagy Konétól számíthatunk a döntő tud bevivésére.

A korai időpont is rátehet kicsit a lagymatagabb kezdésre, de látva a két csapatot és azt az említett tényt, hogy tudásban nagyon egy szinten mozognak én azt mondom itt mindenképpen egy találat fog dönteni az egyik fél javára, nem lesz gólkavalkád, így tippnek a páratlan gólszámat megjelölve tudom levédeni az esetleges egy gólos tunéziai és mali sikert is.

Tunézia - Mali: Gólok száma páratlan/páros - Páros/Páratlan tipp