Elefántcsontpart az egyik minőségi válogatott, ám egy nagyon szomorú ősz után vannak, hiszen a létfontosságú november 16 -i Kamerunban rendezett ki-ki vb-selejtezőt elbukták, így nincs lehetőségük harcolni már a katari világbajnokságért. Közelebbről megnézve azonban kijelenthetjük a mozambiki szeptemberi 0-0 -án ment el az elefántoknak a vb-selejtezős továbbjutás, ha az megvan akkor továbbjutnak.

Nincs mese az ANK -án kell vigasztalódni.

Egyenlítői-Guinea a 100-on kívüli 114. pozícióban a világranglistán, de a nagyokkal szemben természetesen nem tudja felvenni a versenyt, annak ellenére, hogy a szeptemberi Tunézia elleni 0-3 óta hat meccse veretlenek Juan Micha fiai. Nekik sem sikerült a vb-selejtezőből a továbbjutás, de Tunézia mögött nem is csoda, Tanzániát és Líbiát azért megelőzték.

Elefántcsontpartnak kötelező lenne a jó rajt, hiszen most is kaptak egy másik nagyágyú ellenlábast a kvartettbe Algéria, a címvédő személyében, akik ugye meglepetésre pontokat hullajtottak Sierra Leone ellenében.

Ez az elefántcsontparti keret minőséget hordoz magában, elég csak az Ajax gyémántját Hallert említeni, de ott van Aurier, Pepe, Seri vagy Gradel is.

Ez a minőség most szerintem nem fog Algériához hasonlóan becsődülni, és nem is fog Szenegál mintájára az utolsó pillanatban nyögvenyelősen győzni. Az első félidőben megszerezhetik az előnyt az elefántok, a további találatokat pedig a második felvonásra tartogathatják majd.

Ez az Afrika Kupa nem a gólokról szól eddig, az első félidőben most sem lesz gólkavalkád, pontosan egy előnyt jelentő gólt várok csak, a másodikban nyílhat meg első alkalommal igazán a gólcsap egy felszabadultabb elefánt játékkal a középpontban.

Egyenlítői-Guinea - Elefántcsontpart: Pontos eredmény - Első félidő - Pontos Eredmény tipp