Adott egy remek formában lévő, nagy adogató amerikai és egy az ATP Cupon a szerb színeket képviselő és sikertelen Lajovic, aki mind a három fellépését elbukta, Ruud, Garin és Bautista-Agut ellenében.

Új hét, új remények, kérdés a formák maradnak e.

Nos Cressy esetében lehet a Melbourne Sydney út nem volt olyan kedvére való (kb. 400 km repülővel nem olyan sok), ennek ellenére Mannarino elleni első fordulós fellépését két szettben abszolválta.

Lajovic maradt a helyszínen, hiszen az ATP Cupot is itt rendezték. Az első körben kicsi meglepetésre felülkerekedett a spanyolok új generációját képviselő Davidovich Fokinán.

Ám látni kell ez a Cressy nagyon nagyot megy az utóbbi bő egy hétben és előzménye is volt a sikereinek. Az év végét sorozatos döntős Challengeres tornákkal tette emlékezetessé és most szabadtéren talán még jobb teljesítményt nyújt. Igazi céltudatos, akaratos játékkal bír, nyomást helyezve a riválisokra. A múlt hét folyamán többek között Opelkát és Dimitrovot is felülmúlta, ami látványos, hogy a kényelmetlen szituációkból rendre jól jött ki, ennek is köszönhette a melbournei döntőt, ahol végül fejet hajtott Nadal nagysága előtt.

Itt azonban egy korántsem csúcsformát mutató Lajovic érkezik, sőt a stílusa, az egy kezes fonákja még ízlésére is való az amerikainak.

A másik oldalt pedig Lajovic nem sokszor bírja a nagy nyomást, aki alapból inkább salakra termett, ha egy borítást kellene kiemelnünk és megneveznünk.

Cressy formája szembetűnően átlag feletti így az év elején, szerintem ezt tovább tartva Lajovicot is kipipálja az amerikai.

Cressy, Maxime - Lajovic, Dusan: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp