Anett Kontaveit a balti szőke szépség fantasztikus formában fejezte be a 2021 -es évadot. Az év második felében úgy beindult, mint egy húsdaráló. Augusztusban megnyerte a clevelandi WTA tornát, majd terembe költözve még egyet emelt a játékán és sorozatban begyűjtötte az ostravai, moszkvai, kolozsvári tornákat, úgy, hogy az ezeken a turnékon lejátszott 15 meccsen összesen egy szettet bukott el. Az év végi WTA világbajnokságon meg egyedül Muguruza fogott ki rajta, de kétszer is, így a világbajnokságon végül csak ezüstérem jutott neki.

A mai ellenfele a tavaly csúcsra érő, a Roland Garrost begyűjtő cseh Krejcikova lesz, aki a salakos terepen megszerzett sikerektől szintén szárnyakra kapott és az önbizalma a kemény terepen is újabb győzelmeket hozott, pedig taraflexen korábban kevesebb sikerélménye lehetett.

Az év végi WTA vb-én azonban előjöttek az alapvető kemény pályás hiányosságai, és fáradtnak is tűnt, hiányzott a kellő agresszivitás a játékából, így ő három vereséggel zárta a seregszemlét,

Konteveit, Muguruza és Pliskova ellenében.

Az új évet itt Sydneyben jól kezdte, a román Christiant és Caroline Garciát verte, ám újra megkapta Kontaveitet, aki a kemény pályás női tenisz jelenlegi egyik legnagyobb agresszora tud lenni a pályán.

Márpedig ez a stílus nem tetszik a cseh RG bajnoknak, akkor lehet esélye, ha Kontaveit elüti magát és olyan napot fog ki amikor szinte magát veri meg az észt lány. Tudjuk vannak ilyen napok, de látva Kontaveit eddigi sydneyi produkcióját szerintem nem ma fog ez eljönni. Számomra ezen a borításon egyértelmű Kontaveit sikere a nekem m ég mindig alap salakos játékosnak tekinthető Krejcikovával szemben.

Krejcikova, Barbora - Kontaveit, Anett: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp