Nagy meglepetés okozott számomra, hogy a múlt heti Forliban rendezett tornán elért elődöntője után ezen a héten is szépen tartja magát Piros Zsombor. Az első körben még viszonylag könnyedén intézte el Potenzat, ám a másodikban a horvát óriás Gojot kapta, aki pihenten nagy adogatásaival várta a magyar fiút. Az első szett a várakozásaimnak megfelelően zajlott, egy kissé tompább Piros és adogatásban nem hibázó dalmát, de a 6:7 -re bukott tie-breakes első szett után, megrázta magát és egy fokozattal feljebb kapcsolva állva hagyta Gojot, 6:1,6:3 -al fordítva.

Kicsit hasonló vár ma is Pirosra, aki a kanadai, sokat megélt Vasek Pospisillel találkozik. Pospisil is nagy adogató, nehéz elvenni az adogatásait. A kanadai Brouwert és Gigantet nyomta le kisebb-nagyobb nehézségek ellenére.

A játékosokból és taktikájukból, játék erősségeikből kiindulva ma is várhatunk egy tie-breaket és bízhatunk abban, ha ez a rövidítés nem is Zsombi szája íze szerint történik akkor megint lesz benne erő a fordításra.

Ezt a héten és a tavaly év végi Davis Cupon is bebizonyította Piros, hogy mestere a fordításoknak és a nem megalkuvó játéknak,. Millmant, Cilicet és a héten Gojot is szett hátrányból fordítva tudta megverni és kilökni a versenyből.

Piros Zsombor ugyanakkor kicsit fáradt is lehet, de a szíve viszi előre.

Nagyon adja ez a meccs, hogy semelyikük számára nem lesz sétagalopp, így a hosszabb meccs is előirányozható a tipp szempontjából. Számítok egy tie-breakre minimum és egy breakelt 6:4 -es szettre minimum, ami már kiadná az általam belőtt 23 gamet, de a döntő szett is nagyon benne van itt a pakliban.

Pospisil, Vasek - Piros, Zsombor: Játékok száma - Felett/alatt tipp