Szenegál és Guinea azzal a tudattal és az eddig megszerzett három ponttal úgy lép ma pályára a Kouekong Stadionban, ha nyer akkor már megvan váltva a továbbjutása a 16 közé.

Sadio Mané és társai a vártakkal ellentétben, jóval izgulósabban és szerencsésebben húzták be a Zimbabwe elleni nyitó találkozójukat. A bíró a VAR segített megítélni egy kezezéses szituációt, a97. percben pedig Mané belőtte a mindent eldöntő büntetőt.

Guinea Sylla révén már a 35. percben megszerezte Malawi ellen az előnyt és játszi könnyedséggel őrizte azt a végső sípszóig, mert Malawinak teljesen súlytalan volt a támadójátéka.

Ma viszont fel kell kötniük a gatyát, hiszen Szenegálban is ott a potenciál, Zimbabwe ellen is rengeteg helyzete volt Szenegálnak, csak a végén koncentráció hiány, pontatlanság rendre megakadályozta a találatot.

Szenegál a trófea megszerzésére az egyik legnagyobb favorit az ÁNK -án, abban biztosak lehetünk, hogy dominánsabb, koncentráltabb játékkal fognak előrukkolni, mint tették azt az első fellépésükön.

Kisebb problémák ugyan vannak, tesztek miatt nem számíthatnak Edouard Mendy és Diedhiou játékára sem, de így is kötelező lenne a siker megszerzése.

Ez az Afrika kupa leszámítva Kamerun meccseit nem a gólkavalkádról szól eddig, és én tartom magam ahhoz, hogy lehet ez a meccs is beáll a sorba, és a vezetést megszerző megelékszik majd az egyetlen győzelmet jelentő gól megtartására. Utolsó két egymás elleni fellépésük is így sült el, csak ellenkező előjellel. 2019 -ben előbb Szenegál, majd utána Guinea nyert 1-0 -ra, én úgy érzem ezt az egy gólos különbséget ma is hozzák majd a pályára lépő nemzeti tizenegyek.

Szenegál - Guinea: Gólok száma páratlan/páros - Páros/Páratlan tipp