Elvileg a 22. fordulót rendezik Angliában a Premier League-ban, viszont a sok halasztás miatt a táblázat mint olyan teljesen hasznavehetetlenné vált. Van olyan együttes mely még csak 17 találkozónál tart, viszont olyanok is akadnak akiket szerencsésen kikerültek az elmaradt mérkőzések. Ez utóbbiak táborához csatlakozhat ma az a West Ham United, akik jelenleg a 4. pozíciót birtokolják és egy esetleges Leeds United elleni győzelemmel ezt ideiglenesen meg is erősíthetnék. A pillanatnyi erőviszonyokat és a külső körülményeket figyelembe véve nem egy lehetetlen küldetés a londoniak számára, hogy a jelenlegi 16. helyezett Leeds ellen otthon tartsák a 3 pontot.

A tavalyi esztendő hasonló időszakához hasonlóan az idei évet is parádésan kezdte David Moyes együttese. Moyes és játékosai valahogy nagyon érzik, hogy ebből a januári-februári sorozatterhelésből hogyan lehet a legtöbbet kihozni. Hogy mást ne mondjak a klub egykori menedzsere Harry Redknapp nemes egyszerűséggel csak így jellemezte a "Kalapácsosokat": - Jól mennek a dolgok, a közönség szereti a focit, amit néz. Azt már csak én teszem hozzá, hogy ezt általában közel 60 ezren teszik a London Stadium-ban. Moyes csapatának is vannak fontos de nélkülözhető hiányzói, viszont ami a legörömtelibb számukra, fontos visszatérőik is vannak. Ilyen például Pablo Fornals vagy Aaron Cresswell akik már újra hadra foghatóak. A támadószekciójukban Jarrod Bowen és Manuel Lanzini nagyon elkapta a fonalat, az Ő találataikra a mostani mérkőzésen is alapozhatunk.

Finoman fogalmazva is ezer sebből vérzik Marcelo Bielsa csapata a mostani vendégfellépésük előtt. Felsorolni is lehetetlen a hiányzóik számát, ugyanakkor Bielsa szerint van reményük, hogy Pascal Struijk, Rodrigo és Bamford esetleg visszatérhet a játéktérre. Ha top formában lennének ezek a srácok, akkor biztos hogy erősítést jelentenének csapatuknak, de Ők még csak nem is a vírusból, hanem ilyen-olyan sérülésből épültek fel, ha egyáltalán 100%-an felépültek. Ettől függetlenül a "The Whites" a legfontosabb feladatát a Burnley legyőzését teljesítette, ezzel jó eséllyel küzdenek a kiesés elkerüléséért. Ugyanakkor a WHU már egy másik kávéház és ezt pár napja a saját bőrükön is megtapasztalhatták.

Ha egy hete az FA Kupa keretében sikerült, akkor ma miért ne sikerülhetne? Akkor tükörsima 2:0-ás hazai győzelem született. Ma is valami hasonlóra számítok.

West Ham - Leeds United: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp