Itt az év első Grand Slam tornája, aminek felvezetése leginkább Djokovicról és a meg nem adott, elvett vízumról, indulásról, nem indulásról szólt.

Nézzük inkább az első körös meccseket, benne az általam kiválasztott amerikai - dél-afrikai csörtét, ahol a jelen és sajnos lassan lehet azt is írni a múlt találkozik.

Reilly Opelka szép lassan bekerült a legjobbak közé, az újabb John Isner prototípus elkészült az USA -ban. Ugyanazt nyújtja sablonokat tekintve, mint John barátunk. Óriási, Ivo Karlovichoz hasonló 2 méter 11 cm -es magassággal áldotta meg a jó Isten (mindez három cm -el nagyobb Isnernél). Így biztosítva vannak az óriási adogatások, és a szebb napokon még többet is tud, mint idősebb honfitársa. Ezzel a szervával, ami szinte érinthetetlen, ha meg van a maximális koncentráltság, az ellenfélre hihetetlen nyomást pakol, és a saját szervájára is, hiszen, ha egy adogató gameben is botlik egyet, onnan már valószínű úszott a szett.

Kevin Anderson a 2018 -as wimbledoni döntője óta rengeteg sérüléssel küszködött, több operációra is sor került esetében. Tavaly tért vissza huzamosan a Tourra, de látszik az a szint már nem lesz elérhető számára ami korábban, talán füvön fogja még tudni valamennyire megközelíteni a korábbi önmagát.

A tavalyi GS -ek is alátámasztották mindezt, a 2021 -es Australian Openen Berrettini ellen 0-3 (6:7,5:7,3:6), a Roland Garroson a koreai Kwon ellen is 1-3, Wimbledonban Barrios Vera ellen egy kör (3-1) sikerrel teljesítve, de utána egy papírforma Novak Djokovic elleni 0-3, három sima 3:6 -os szettel. Végül a US Openen egy kör egy heroikus küzdelemben Vesely ellen 3-2 -vel, majd Schwartzman ellen sima 0-3 -al búcsú. Ebből is látszik, ha TOP játékost kap ellenfélnek a derék Kevin, akkor már nem tudja felvenni a versenyt.

Márpedig Opelkát a szervája a legjobbak közé emeli. Az amerikai a múlt héten egy elődöntős sydneyi szerepléssel melegített. Amit Andersontól láttunk idén az pedig csak ráerősített, hogy nincs jó passzban az "öreg", Munar ellen is kilátástalan harcot folytatott a pályán és kapott ki 4:6,4:6 -ra.

Mindent összevetve ez az Opelka magasan a jelenlegi Anderson felett van mind formában, mind mentális tényezőkben, így az egyértelmű továbbjutását jelölöm meg az első napra az Ausztrál Openen.

Opelka, Reilly - Anderson, Kevin: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp