A tegnapi nap az olasz bajnokságban nem tetszett, egy kicsi lapos volt. Nem hoztak izgalmat és pörgést a derbik. Ma itt a lehetőség javítani ezen. Azt a meccset választottam, ahol erre a legnagyobb esély mutatkozik: az Inter játszik Bergamóban.

Olvastam, hogy a két csapat korábbi találkozóin nem volt sok gól, ezért most sem várható. Soha nem szerettem, ha a régmúlttal kezdenek példálózni sportfogadásos elemzésekben. Egy ennek ellentmondó kiváló elemzésben egyszer azt olvastam, hogy egy új edző mindig ’resetet” jelent, hiszen az új edző új szemléletet hoz a játékosok közé. Annak már inkább van jelentősége, hogy a két edző hogyan meccsel egymással, különösen akkor, ha azonos csapatot irányítanak hosszú időn keresztül.

Simone Inzaghi és Gian Piero Gasperini az őszi szezonban találkozott egymással először ebben a felállásban. Akkor 2-2 lett a végeredmény. Az azt megelőző meccsek nem érdekelnek, hiszen akkor még Conte ült az Inter kispadján, aki teljesen más taktikával küldte a pályára a srácokat. Inzaghi szerintem sokkal bátrabb támadójátékot játszik mindenki ellen, nincs meg benne az a túlzott védekezési hajlam, mint elődjében. A két edzővel játszott előző meccs simán hozta az overt, hiszen ne felejtsük, hogy azon a meccsen az Inter még kihagyott egy tizenegyest és Piccoli révén az Atalantától elvettek a meccs végén egy gólt is.

Azon a meccsen a két csapat egymás torkának esett. Miért lenne ez most másképp? Az Atalanta pihent a Venezia elleni kupameccsen, tényleg a minimumot adták ki magukból, az Inter viszont a Szuperkupában 120 percet pályán töltött, míg a Juventust sikeresen lenyomta. Sokkal fáradtabb tehát a milánói gárda, az Atalanta pedig szénné pihente magát. Hiába esélyesebb tehát a vendég csapat, az Atalanta neki fog rontani a vendégeknek, mint tette azt az előző meccsükön is.

Nálam tehát az első félidőben újra születhet két gól, láttuk, hogy az őszi meccsükön megvolt a három találat is.

Atalanta - Inter: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp