Megszívatta a Milanra fogadók népes táborát Pioli csapata miután a túlságosan tartalékos csapatával nem bírta 90 perc alatt felülmúlni a Genoa-t az olasz kupában. A meccs hajrájában viszont egy-két ász becserélésével egyből megváltozott a játék képe és a hosszabbítás 30 perce alatt már több lehetőséget dolgozott ki a csapat mint előtte a félidők bármely 45 perces szakaszát tekintve. A "szupercserék" Leao és Saelemaekers góljaival a ráadásban egyértelműen a jobb csapat továbbjutásával ért véget a meccs.

A Milan pazar formában van ahogy azt már nemrég is kifejtettem. Egymás után aratták a 2-3 gólos önbizalomnövelő győzelmeket, továbbra is üldözik a jelenleg listavezető Intert akiktől csupán két pontra vannak és ugye továbbjutottak a kupában is azt a kis öngólt leszámítva hogy 30-35 perccel több játékidő került a lábakba. Utóbbi viszont nem hiszem hogy gondot okozna egy Spezia szintű gárda ellen, főleg hogy tartalékolta legjobbjait Pioli vagy éppen csak a hajrában küldte be őket. Ugyan nem lesz Tonali lapok miatt, Kessie, Ballo-Toure, Bennacer válogatottbeli szereplés végett, Kjaer és Tomori sérülés miatt illetve Romagnoli betegség miatt, de egyikük sem pótolhatatlan eleme a csapatnak. Elől összeállhat újra a Saelemaekers, Diaz, Leao; Ibrahimovic négyes akiket ez a Spezia védelem aligha fog tudni feltartóztatni. Egyikük sem kezdett a genoa elleni kupameccsen, tehát frissen és éhesen várják a találkozót, hogy akár ideig óráig megelőzhessék végre a rivális Intert.

A Spezia kapta a második legtöbb gólt a bajnokságban. A Napoli elleni győzelmük elképesztő mázli volt, ma úgy érzem nem fogja majd kezüket Fortuna és ami múltkor nem jött össze ma sikerühet, azaz a Milan mindkét félidőben gurít minimum 1-1 gólt. Ősszel 2:1-re győztek Leaoék idegenben.

Tipp: 3-0

AC Milan - Spezia: AC Milan mindkét félidõben gólt szerez - Igen/Nem tipp