Tovább sűrűsödik a mezőny a Napoli mögött, legnagyobb szerencséjükre az Atalanta - Inter mérkőzés is döntetlen lett, így még belátható közelségben van a milánói együttes.

Csúnya verést kapott hétközben a Napoli csapata, a Fiorentina együttese búcsúztatta őket az Olasz Kupában. A sírból hozta vissza a mérkőzést a bajnokság harmadik helyezett együttese, de a vendég Fiorentina csúnyán kihasználta az emberelőnyt és végül hosszabbítás után, 5-2-vel jutott tovább. Ezzel szemben a Bolognának nem volt hétközben mérkőzése, ők pihentebbek lehetnek. Mindkét csapat formája gyenge, a Napoli hosszú ideje nem tudott megnyerni egymás után két bajnoki találkozót. November óta most lehet erre újra példa.

A hazai oldalon van több hiányzó, méghozzá sokkal több. Öten biztosan kihagyják a találkozót, míg négy játékos szereplése még kérdéses. Vendég oldalon ez a szám csak három, Insigne, Zielinski és Koulibaly, illetve Ospina szereplése is bizonytalan.

Hazai oldalon van egy Arnautovic, aki nagyon gyenge formába került, ez idő alatt nem megy annyira a Bolognának sem, mindössze három mérkőzést tudtak megnyerni a nyolcból. Nem azt állítom, hogy ő visszi a hátán a csapatot, az az időszak elmúlt amikor ő annyit számított, de mindenesetre érdekes, hogy ezen a nyolc találkozón minössze egyszer tudott eredményes lenni. Nem rúg sokat a Bologna, illetve annyira nem is kapnak sokat, eléggé kiegyensúlyozott csapatnak tűnnek. A Napoli védelme is nagyon jó, a legkevesebbet kaptak a bajnokságban, illetve messze a legkevesebbet rúgták a top4-ből. Nem számítok sok gólra, azt sem tartom kizártnak, hogy végül majd egy gól döntsön az egyik csapat javára.

A hazaiaknak valószínűleg nem lesznek kiesési gondjaik, magabiztos, jelenleg 11 pontos előnyük van a tizennyolcadik Cagliarival szemben. A Napoli viszont a BL helyek egyikéért küzd, így az ilyen mérkőzéseket muszáj lenne hozniuk, így azt gondolom, hogy mindent megpróbálnak majd ennek érdekében. A tippem, hogy ha nehezen is, de nyer a Napoli.

Bologna - Napoli: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp