A csoportkör utolsó mérkőzéseinek egyike ez a találkozó. Ghána kiesése mellett az az egyik legnagyobb meglepetés idáig, hogy a világranglista 150.helyezett Gambia vezeti a csoportot és valószínüleg tovább is jut.

Gambia eddig a minimálisat teljesítve ugyan, de hozta a 'kötelezőt' és legyőzte Mauritániát 1-0-ra. A sokkal esélyesebb Mali ellen pedig 1-1-es döntetlenre végeztek úgy, hogy a 90.percig hátrányban voltak, de sikerült végül egy tizenegyessel egyenlítsenek. Nem tudom, hogy gondolta-e volna a válogatott vezetőségéből vagy a játékosokból bárki is, hogy lehet matekozni a továbbjutást illetően. Bár az is igaz, hogy ez főleg nem rajtuk múlik.

Ugyan vezeti a csoportot Gambia és egy győzelemmel meg is nyernék a csoportot, de szerintem ezen a találkozón már nem sok esélyük lesz erre. Ha minden igaz, akkor a csoport második helyezettje Guinea ellen léphet pályára, míg a csoportgyőztes az E csoport másodikjával találkozhat, aki jelen állás szerint még bárki lehet. A harmadik helyezett kaphatja Marokkót is, Kamerunt is, így látható, hogy érdemes matekozni nagyon.

Ha Mali veri a csoport utolsó helyezettjét és Tunézia is nyer, akkor Tunézia lesz a második, Gambia pedig a harmadik. Jól látható, hogy megéri megnyernie a mérkőzést a tunéziai válogatottnak, mert könnyebb ellenfelet kaphatnának akkor.

Legalább két gólt várok Tunéziától, mert egyrészt jobbnak gondolom őket, nem hiszem, hogy hagynák elúszni ezt a lehetőséget. Másodszor mivel már Mauritánia ellen is kijött a lépés és rúgtak négyet, hátha maradt még egy-két patron a gépezetben és továbbra is tudnak úgy teljesíteni, ahogy azt abbahagyták. Gambia ugyan jól védekezett eddig, de nem hiszem, hogy itt ma megúsznák kapott gólok nélkül. Főleg, hogy Afrikáról beszélünk és bármelyik lövésből gól lehet, így méginkább igaz az a mondás, hogy egy gól nem előny. Kell a kettő gólos fór, hogy biztosan meglegyen a győzelem.

Gambia - Tunézia: Tunézia által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp