Na ez egy igazi kemény találkozó lesz, ahol nem is nagyon tudom, hogy mi lenne a megfelelő bunda a csapatoknak. Vagyis de, de ehhez szükséges a másik mérkőzés kedvezően alakulása. Egy biztos számomra, ez a találkozó bővelkedni fog gólokban.

Az a helyzet állt elő, hogy hatalmas tétje van ennek a mérkőzésnek. Az egy gólos vereség még belefér Elefántcsontpartnak, viszont Algériának az 1-0-ás győzelem azt jelentené, hogy Kamerunnal vagy Nigériával kell játszanak, míg a döntetlennel kiesik a címvédő Algéria.

Elefántcsontpartot látva nem gondolnám, hogy ne adnák le ezt a mérkőzést, csak azt nem tudom, hogy miért rontották el a Sierra Leone elleni találkozót. Egy célja lehet az elefántoknak: valahogy a csoport második helyén kell végezzenek. Ebben lehet majd segítség a csoport másik találkozója, ahol valamelyik csapat győzelme segíthetne nekik eme cél elérésében.

Nem értem, hogy a kereteket látva hogy van az, hogy szenved Elefántcsontpart egy ilyen csoportban. Csak azt tudom elképzelni, hogy nincs kedvük (még) játszani. Egy kiváló formában szereplő Haller Afrikai majdhogynem leggyengébb itt lévő csapatai ellen eddig egy gólt tud felmutatni. Ezzel szemben Európa legjobbjai ellen termeli a gólokat... Ott van még mellette Cornet, Pépé vagy épp Zaha. Mégis szenved a csapat, pedig előzetesen őket mondtam volna, akiknek a legnagyobb esélyük van megnyerni a tornát. A címvédő Algéria pedig csak egy győzelemmel mehet tovább, de ha megvan az az egy gól, akkor nem hiszem, hogy ne kezdenének el számolgatni. Menni fognak előre, nem kérdés, viszont a két gólos vereség már nem fér bele Halleréknek.

A tippem az, hogy 1-2 lesz a mérkőzés, amivel mindenkinek meglesz a célkitűzése. Algéria továbbmegy, az elefántok pedig megőrzik az esélyüket arra, hogy másodikak legyenek.

Elefántcsontpart - Algéria: Gólok száma - Felett/alatt tipp