Nálam ez a hajnali meccs a holnapi program legjobb derbije, a következő években sokszor láthatjuk még ezt a párosítást.

Carlos Alcaraz a jövő egyik nagy teniszezője lehet, ez nem vitás, gyakorlatilag 18 évesen már a világ legjobbjaival veszi fel a versenyt, a korosztályában csont nélkül bedarál mindenkit, csak idő kérdése, és valószínűleg elég rövid idő kérdése, hogy mikor ér oda a top 10 közelébe. Idei évet ugyanolyan motiváltan kezdte, mint ahogy a tavalyit befejezte, akkor a NextGen vb-t húzta be, most pedig az Australian Openen kezdett két nagyon könnyed 3:0-as győzelemmel, Tabilo és Lajovic ellen, jól működik az adogatása, összevissza kétszer bukta a saját szervagémjét. Nagyon modern teniszt játszik, Ferrero keze alatt azért lehet tanulni, nagyon hamar, felszálló ágból üti meg a labdákat, elveszi az időt az ellenfelektől. Nincs rosszabb oldala, tenyeresről és fonákról is legyorsítja az ellenfeleket, és mindezek mellett az sem elhanyagolható, hogy lábon is kifejezetten gyors, őt nem nagyon lövik le a pályáról. Utolsó 10 meccséből 9-et nyert, legutóbb Gaston verte Párizsban egy egész szürreális meccsen, ott még látszott, hogy fiatal és tapasztalatlan kicsit, a közönség szépen meg tudta zavarni, de ezen a meccsen ilyen nem lesz.

Berrettini már régen top játékos, viszont nem teljesen száz százalékos az olasz, főleg ezért is megyek inkább a spanyollal. Láttam idén majdnem az összes meccsét, és hát volt szenvedés, nem a mostani az élete formája. Berretini fonák oldalról fogható, az az ütés nem egy életbiztosítás, ha folyamatosan ott tudja tartani Alcaraz ott leszenek gondok.

A nem száz százalékos forma, és a fonák oldalon lévő nagy különbség miatt nálam ez Alcaraz győzelem, azért egy kicsit izmosabb szorzót is el tudtam volna képzelni.

Alcaraz, Carlos - Berrettini, Matteo: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp