Elég érdekes kis mérkőzésnek néz ki ez a párosítás, a szervezők is jónak sejtik, nem véletlen lett a Margaret Court pálya esti programjának a zárómérkőzése.

Aslan Karatsev nevét a tavalyi Australian Openen tanulhattuk meg, amikor a semmiből feltörve egészen az elődöntőig menetelt, és csak a későbbi győztes Djokovic állította meg. Aztán többé-kevésbé tudta is tartani ezt a formát, jelenleg karriercsúcs 15. helyen áll az orosz. A Grand Slam előtt egy tornagyőzelemmel melegített be, aztán Melbourneben már jött a szenvedés is Karatsevnek. Munar ellen ötszettesbe bonyolódott, 100+ ki nem kényszerített hibát ütött, és egy nagytétes kombi miatt én is végig szenvedtem vele együtt. Volt, hogy sorban hullottak szét az alapütései, és egy alapvetően salakos játékos végig partiban volt vele, aztán a második körben McDonald is tudott szettet lopni ellene.

Adrian Mannarino jelenleg kicsúszott a top 50-ből is a világranglistán, pedig amilyen keze van bőven előkelőbb helyen is állhatna. Jobb napjain elég kellemetlen stílusú játékos bárkinek, és a Hurkacz elleni sima 3:0 után azt lehet mondani, hogy érzi ezt az ausztrál hőséget. Az első fordulóban pedig egy hazai közönségkedvencet, Duckworthöt verte 2-1-es szetthátrányból fordítva. Bal kezes, jól meghúzza a tenyereseket, sokat rövidít, gyakorlatilag vaj keze van, a hálónál is kiválóan teljesít.

Nyílván Karatsev a mérkőzés esélyese, de amit eddig a héten láttam, nem valószínű, hogy az orosz sima háromban behúzná a meccset. Simán látok benne egy ötszettes thrillert megint, úgyhogy nálam egy Mannarino szett ilyen oddson vállalható.

Mannarino, Adrian - Karatsev, Aslan: Szett hendikeppel - Hendikep tipp