Könnyen lehet, hogy a Serie A aktuális játéknapját követően az Inter dörzsölheti majd leginkább össze a tenyerét, hiszen a jelenlegi éllovas kék-feketék aránylag könnyednek ígérkező párharc elé tekintenek hazai pályán a Veneziával szemben, míg az őket üldöző riválisok közül az Atalantára a Lazio vár szombaton, ám a forduló slágermeccsét mégis a Juventus milánói vendégjátéka jelenti!

Véleményem szerint jelen csörte sorsfordító pont lehet a bajnokságot tekintve, hiszen érdekes tendencia kezd kialakulni meglátásom szerint. Úgy tűnik az Allegri vezette Zebrák kezdik kiheverni a Ronaldo távozását követő "űrt", s lassacskán visszatalálnak arra az útra, amikor még nem egyetlen játékos köré épült minden, hanem csapatként tudtak folyamatosan jó eredményeket szállítani. Látható, hogy az eredmények mellett néhány spíler is kezdi visszanyerni régi karakterét, gondolok itt legfőképpen Paolo Dybalára, aki Ronaldo érkeztével kvázi másodhegedűs szerepébe jutott, most pedig ismételten a Juve egyik legfontosabb láncszemévé vált, s szépen elkezdte szállítani a dugókat is! Egyszóval jelenleg úgy fest kezd helyreállni a Juventus főként mentálisan, amit érzékeltet a közelmúltbeli Roma elleni 3:4-es győzelmük is. 3:1-nél úgy tűnt, hogy a Farkasok megeszik a Zebrákat, aztán szinte semmiből feltámadtak a torinóiak, s akkora pofont adtak Mourinhoéknak, hogy mindenki csak pislogott.

Míg a Juve érzésem szerint kezd feltámadni hamvaiból, addig a szezon első felében eredményes focit játszó AC Milannál mintha elkezdtek volna megremegni a lábak. Mind az egyéniségeknél is érzek kulcsfontosságú pillanatokban megingásokat, illetve az elmúlt fordulók eredményei is mutatják, hogy nem annyira stabil ez a Milan, hogy érdemben versenyre tudjon kelni az Interrel. A legutóbbi Spezia elleni hazai vereség mindezt jól mutatta. Ráadásul még az ág is húzta a piros-feketéket, ha a hosszabbítás perceiben történt óriási bírói bakira gondolunk. Pedig irdatlanul fontos lett volna az a 3 pont Pioli együttesének, pláne, hogy most a Juventust kellene lenyomni ahhoz, hogy egymás után kétszer ne blamázzanak Ibráék.

Ráadásul a sérülések, betegségek úgy tűnik, hogy inkább a Milant sújtják. Komoly érvágás továbbra is Tomori, de leginkább a dán Simon Kjaer hiánya a védelemből, aki a visszatérő Alessandro Romagnoli pótolhat a hátsó alakzatban. A vendégek oldalán pedig ugyebár Federico Chiesa kidőlése okozhatna némi problémát a támadósorban, ám ahogy fentebb írtam, érzek most a Juveban olyan potenciált, hogy akár Dybala, akár Morata képes legyen mattolni Maignan kapuját.

Összességében nálam adott egy jó formában, lendületben lévő Juve, akik szépen elkezdtek felzárkózni az élbolyhoz az utóbbi hetekben! S tudjuk pár évvel ezelőttről már, hogy a Zebrák képesek huszáros hajrákat nyomni tavasszal. A másik oldalon pedig adott egy szintén markáns játékerőt képviselő Milan, akikben némiképp érzek egyfajta labilitást a közelmúltban.

Természetesen ez a párosítás a jelenlegi játékerőket összevetve totálisan háromesélyes találkozó. A bukik kimeneteles oddsai elég erőteljesen a döntetlen irányába prognosztizálnak, s nekem is az a véleményem, hogy ezen a vasárnap esti csörtén szerintem is a legreálisabb esély egy ikszre van. Igazából ez egyik csapatnak sem lenne a legjobb forgatókönyv, de nem is a legrosszabb.

Lényeg a lényeg, nem hiszem perpillanat, hogy a Juve pont nélkül távozna Milánóból!

Tippem: 2:2-es döntetlen

AC Milan - Juventus: Dupla esély - Dupla esély tipp