Hat mérkőzéssel folytatódik vasárnap a Serie A 23.fordulója amelyek közül a legkorábbit, a már ebédidőben játszódó Cagliari - Fiorentina párharcot néztem ki magamnak.

Nem elég hogy Mazzarri csapata nagyon gyengén szerepel idén, a gondok mostanában a megbetegedések miatt még tovább sokasodnak a klubnál. A sérültekkel, betegekkel és afrika kupán szereplőkkel együtt erről a meccsről már több mint egy tucat játékosát kell nélkülöznie a az olasz mesternek. A legutóbbi Roma elleni bajnokihoz képest tehát a védelemből kivált Carboni sárgalapos eltiltás miatt, Joao Pedro mögött a második legeredményesebb támadójuk a négy gólos Pavoletti pedig hasonló indokok miatt nem bevethető. Továbbá lebetegedett kapusuk Alessio Cragno, Cavuoti, Deibola és Lykogiannis is. Szinte kilátástalan a helyzetük és bár a Fiorentina nem egy világverő alakulat, Vincenzo Italiano csapata felfelé ívelő formát mutat.

Utóbbi két meccsen a Napoli ellen (2:5) és a Genoa elleni bajnokin ahol büntetőt is hibáztak ennek ellenére 6:0-ás kiütés lett a vége Vlahovicéknak. A Fiorentina emellett az egyik olyan csapat akit messze elkerül eddig a betegséghullám, jelen infók szerint a hosszabb ideje sérült Amrabat mellett csak egy védőjük Lucas Martinez Quarta lesz kénytelen kihagyni a meccset aki mondjuk amióta nincs csak nyert csapata.

Ellentétes előjelekkel várják tehát a csapatok a meccset, a jobb formába levő Fiorentina számára kötelező feladat behúzni ezt a nagyon fontos három pontot. A hazai csapatból 8-10 olyan játékos nem bevethető akik legalább 15 bajnokin szerephez jutottak, kisebb csoda lenne ha ma támadnának fel poraikból.

A két csapat őszi meccsét 3:0-ra nyerték a violák akik négy meccse gólt sem kaptak a Cagliaritól. Ilyenkor szokott persze ez a sorozat megszakadni, de véleményem szerint tudnak eggyel többet lőni mint kapni fognak.

Tipp: 1-3

Cagliari - Fiorentina: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp