Az Empoli egy nagyon szimpatikusan játszó kiscsapat, amely képes borsot törni a nagycsapatok orra alá ezzel a támadó felfogású játékával. Aurelio Andreazzoli edző hatalmas tapasztalattal rendelkezik, hiszen 68 éves, mégis van benne motiváció, mivel ha megnézzük az edzői karrierjét, az még nem teljesedett ki. Sokáig az alsóbb osztályokban edzősködött, majd ’assistant coach’ lett nagycsapatok mellett, így került a Romához is, ahol 2013-ban néhány meccs erejéig megbízott edzőként is tevékenykedett (Rudi Garcia után 17 meccset kapott). Ekkor érte el a legfelsőbb szintet, és innen indult be igazán a karrierje, ezért mondom azt, hogy van még benne motiváció, nem megszokásból edzősködik, mint mondjuk Carlo Ancelotti. Róma után került Empoliba, és ott találta meg önmagát egy kicsi genovai kitérőt követően. Harmadszor irányítja a toszkán csapatot, és hiába most tűnik a legrosszabbnak a mérlege, de most szerepelnek a Serie A-ban, és ott a 40%-os mutató nem rossz! A csapat játéka pedig egyenesen pozitív!

Nézzük meg az Inter elleni kupameccsüket. Az első félidőt néztem, azt gondoltam, hogy az Inter szétszedi őket, mert végig dominált. Aztán a második félidőre elkapcsoltam, csak vissza-vissza néztem, és meglepődtem, mennyire összekapták magukat, az Inter hatalmas mákkal győzött végül a hosszabbítás után. Tetszik a csapat, mert támadóan játszanak még a legerősebb csapatok ellen is! Ezt várom tehát a Roma ellen is, akikkel szemben Andreazzolinak bizonyosan vannak érzelmei, hiszen hosszú ideig ott dolgozott különböző státuszban.

A Roma Mourinho alatt eléggé hektikussá vált. Nem igazán lehet megjósolni az aktuális formájukat. Az évet gyengén kezdték, mondhatnánk az eredmények láttán, de ez nem igaz. A Milan és a Juventus elleni vereség nem hozott rossz játékot részükről. Sőt, a Juventus ellen simán jobban játszottak, ott három pont úszott el balszerencsével. Ezután a Cagliari ellen csak az volt a lényeg, hogy jöjjön a három pont, majd elérkezett a Lecce elleni kupameccs, ahol 0-1 után lőttek hármat, tehát a papírformát érvényesítették.

Mire lehetne mégis fogadni? Az Empoli fáradt a hétközi 120 perc után, a fővárosiak kicsit pihentebbek. A Roma ellenben motivált. Bevallom, olyan meccset várok, ahol a Roma fog dominálni, mert nekik kell a három pont. Az Empoli a fáradtságot kontrákkal tudja áthidalni, aminek a kivédekezésében a Roma gyenge. Bízom benne, hogy nem fognak bealudni a csapatok, ezért nem meglepő módon én itt várok két gólt már az első játékrészben is.

Empoli - Roma: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp