Kijelenthetjük, hogy igencsak mély gödörbe került a Chelsea, utóbbi 4 bajnokijából egyet sem tudott behúzni, aminek köszönhetően igencsak lemaradt az éllovas Citytől, ráadásul vesztett pontok tekintetében már az Arsenal-Tottenham duóval van egy szinten, és ha nem kapja időben össze magát, akkor a bajnoki cím helyett a BL helyek megszerzéséért kell nagy harcot vivnia.

A múlt heti City elleni meccs nem nézett jól ki, lényében az történt amit a City akart, mégis meg volt az esélyük a meccs megnyerésére, ha Lukaku egy kicsivel pontosabb ők kerülnek előnyben 0-0-as állásnál, akkor lehet arról beszélnénk, hogy ismét nyílt a bajnokság, így aztán jött egy szép De Bruyne csavarás, meg véleményem szerint egy Kepa potya.

Nem rég játszott egymással a ligakupa elődöntőben egymással ez a két csapat, akkor a Tottenham lényegében momentum nélkül játszott le 180 percet és kérdés nem volt ki lesz a továbbjutó fél. Hétközben Leicester ellen bár jobbak voltak, nem tudtak élni a helyzeteikkel, amit jól kihasznált Brendan Rodgers csapata és csak ordas nagy máknak köszönhetően tudták behúzni a meccset egy 90+5 és egy 90+6. percben szerzett gólokkal.

Conte bár elég jól seggbe rázta a Tottenhamet, nem kérdés továbbra sem, hogy a Chelsea mind keretösszetételben, mind összeszokotságban, mind taktikai sokoldalúságban a városi rivális felett van, ezt láthattuk a két ligakupa elődöntő után is, ráadásul a vendégek a Fortunát is kimaxolták a hétközi meccsükön. Én azt várom ettől a londoni derbitől, hogy a Chelsea hosszú idő után győzelmet tud ünnepelni.

Chelsea - Tottenham: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp