A női tenisz lélektanát mindig is nehezebb volt megérteni. Sokkal gyakrabbak azok az esetek, hogy egy megnyert sima szett után összeesik a másodikra már-már törvényszerűen az addig nyeregben lévő fél, majd az utolsó felvonásra vagy sikerül megújulnia, esetleg teljesen elveszti a fonalat.

Mindez az elmúlt napokban is jelentkezett az általam várt meccseken, amiket a tippjátékban játszottam meg. A Krejcikova - Ostapenko, Kostyuk - Badosa és a Cirstea - Pavlyuchenkova meccsen is overes game számot jelöltem be, ahol le is jöttek a várakozások, sőt mindegyik döntő szettben kötött ki. Ezen tapasztalások indítottak arra, hogy a hétfői negyeddöntőkből is válasszak kettőt. Íme a "Part 1" Collins többször is bizonyította mennyire sokat ér a pályán a céltudatosság és az akarat, ennek a megalkuvást nem tűrő stílusának is köszönhető, hogy pár év alatt eljutott idáig. Dolehide-ot és Konjuhot könnyen intézte el két-két szettben, a Kontaveitet is elütő Tauson ellen már azonban egy igen kiélezett szoros, három szettes tudott győztesen megvívni.

Mertens nem most van a csúcson, bár most is a közvetlen élmezőny tagja, az első három kört hiba nélkül tudta le, Zvonareva, Begu és Shuai Zhang ellen, azonban Collins félő erőt és magabiztosságot mutató riválist nem is köszönthetett bennük.

Ezen a szinten, a nyolc közé jutásért pedig még inkább kiéleződnek a szituációk és a vezető fél hajlamos lehet az idegességre. Itt is ezt várom a játékba egymáshoz nagyon közelálló felek egy igazi vérrel, verejtékkel megvívott összecsapáson keresztül juthatnak majd a legjobb nyolcat számláló szűken vett elitbe.

Collins, Danielle - Mertens, Elise: Játékok száma - Felett/alatt tipp