Australian Open overes női meccs "Part2":

Az észt tenisz első számú zászlóvivőjének már a szőke szépség Kontaveit számít, ám Kanepiről sem feledkeztünk még meg. Rendre ott van a legnagyobb Grand Slam tornákon és egyéb nagy teniszes seregszemléken. Igaz, hogy kiszorult a TOP100 -ból, de az első három körben az idei AO-n megint megmutatta egyáltalán nem lehet leírni őt. Kerbert és Bouzkovát szett elvesztése nélkül kapta el, majd a hazaiak meglepetés emberét Inglist sikerült szett hátrányból fordítva félre tenni az útból.

Most pedig az évet eléggé rozsdásan kezdő világranglista másodikkal, a fehérorosz színeket képviselő Sabalenkával futott össze.

Sabalenka meglepően álmatagul kezdte a 2022 -t. Az adelaidei két tornát egyaránt első körös vereséggel kezdte, Juvan és Petterson ellen, míg az Australian Openen a három kipipált körét egyaránt döntő szettes bonyodalmak árán tudta csak abszolválni. Storm Sanders, Xinyu Wang és Vondrousova ellen is az álmos kezdés, az első szett elvesztése után sikerült megfordítania, ami remek küzdőszellemét bizonyítja, de kellene tanulnia is az intő jelekből, mert hamarosan így eltörhet az a bizonyos korsó ...

Kanepi sem az az "életét" könnyen adó típus, ráadásul eddigi egyetlen találkozásukról is a baltinak van jó emléke, egy éve itt Ausztráliában, a melbournei felvezető tornán nyert 6:1,2:6,6:1 arányban, amely eredmény most is az általam jelölt tipp üdvözülését jelentené. Ezt a mostani Sabalenkát bőven meglehet lepni egy szett erejéig, azonban a fehérorosz küzdőszelleme is jó lesz egy felvonásra, innentől pedig a döntő szett már nagyon kínálja magát, igaz a tipp szempontjából egy game dúsabb 2-0 is beleférhet!

Kanepi, Kaia - Sabalenka, Aryna: Játékok száma - Felett/alatt tipp