A torna házigazdája, Kamerun rendkívül sikeres csoportkört teljesített, a legtöbb gólt rúgták a csoportkör során. A nyolcaddöntőre megkapták az egyik legalacsonyabban rangsorolt Comore-szigeteket, így várhatóan itt is gólzuhatag várható a hazaiaktól. De nem is a nagy különbség, vagy a hazai pálya miatt gondolom azt, hogy itt kiütéses hazai győzelem lehet, hanem a kialakult helyzet miatt.

Történt ugyanis, hogy a comore-iaknál felütötte a fejét a járvány, így a csapatnak nem maradt bevethető kapusa. A hírek szerint tizenketten nem lehetnek ott a nagy mérkőzésen, ebből egy a szövetségi kapitány, négy stábtag és hét játékos. Így azért elég nehéz lesz a kiválóan szereplő kameruniakkal szemben bármit is csinálni.

Hazai pályán nyílván nem kérdés, hogy egy dolog érdekli Kamerunt. Kiszolgálni a közönséget, közönségszórakoztató és eredményes játékkal.

Ha itt továbbmegy Kamerun, akkor a Guinea - Gambia mérkőzés továbbjutójával találkozhat, így még a sorsolásuk sem nehéz. Igaz, hogy az elődöntőben már Elefántcsontpart, Egyiptom vagy Marokkó is jöhet, de az még odébb van. A sorsolás alapján szerintem ennek a csapatnak simán el kell jutnia az elődöntőig. Ha pedig arról beszélünk, hogy majd egy mezőnyjátékos fog beállni a kapuba egy olyan csapatnál, ahol Kamerun lényegesen jobb játékerőt képvisel, hát...

Nem tartom kizártnak, hogy a kameruni válogatott majd erődemonstrációt fog tartani, szerintem benne van a mérkőzésben az is, hogy 5-6 gólt rúgnak majd. Az ellenfél adott hozzá, gyengébbek is és ahogy lenni szokott, csőstül jött a baj. A tippem, hogy legalább négy gólt szerez Kamerun.

Kamerun - Comoros: Kamerun által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp